[ SOCIAL ] Tanti Tia și promisiunile „o să” ale primarului Șerbănoiu

Scris de Andrei Vacaru
523 vizualizari

Una dintre cele mai mari frici ale administrației din Stâlpeni a fost transmiterea online și înregistrarea ședințelor de consiliu local. S-au opus prin toate mijloacele împreună cu acoliții de la PNL să interzică accesul presei sau aceste transmisiuni, dar nu au reușit.

Văzând că legea dispune altfel au făcut cum știau să facă cel mai bine, un fel de „carcalete” de înregistrare, proastă audio și video, cu o cameră de supraveghere, prin intermediul unei firme de bodyguarzi. Mai mult, aceste înregistrări proaste nici nu pot fi distribuite public. De ce? Pentru că așa vor.

A doua temere a aceleiași administrații este atunci când un cetățean vine și îi trage la răspundere pentru promisiunile neonorate. Dacă atunci când sunt atenționați că este o problemă, scapă ușor, promițand că „o să se rezolve, uită repede să mai și rezolve, preocupați cu propriile interese.

Ori să le reproșezi edililor că de ce promit și nu rezolvă, pentru ei este grav, că întotdeauna vor fi probleme mai importante, ale lor, nu ale comunei care îi plătește „regește” ca să le rezolve.

Ei bine, când cele două frici se unesc, totul devine un coșmar, pentru că e vorba despre un reproș public, ce poate fi văzut de toată lumea și care poate fi și mai vizibil prin articole de presă, cum este cel de aici. Ori ei nu vor să se afle, să nu se știe, să se pună batista pe țambal.

Acest coșmar s-a întâmplat la ședința de consiliu ținută joi la Rădești când, după câteva minute de la începerea acesteia, în sala căminului cultural a intrat o doamnă cu părul alb, cu capul acoperit de un batic înflorat, purtând un tricou alb și având o fustă lungă, probabil ce a avut la îndemână prin casă, iar în picioare avea niște papuci cu 2-3 numere mai mari.

Era Tanti Tia din Rădești, o femeie aprigă, cu toate vorbele la dumneaei, care nu s-a lăsat impresionată de bla-bla-urile primarului Șerbănoiu. Doamna a spus ce avea de spus și a plecat aproape plângând, spunându-le tuturor că cel mai bine ar fi … să facă bine. Vedeți înregistrarea mai jos:

 

 

Ce reproșează tanti Tia primarului? Că de ce nu este primarul tuturor, știindu-se că domnul Șerbănoiu este susținut electoral de un anumit sat al comunei, sat pentru care face mai mult decât alte sate. Că de ce începe lucrurile și le lasă neterminate, așa cum a făcut cu decolmatarea canalului de colectare a apelor de la Rădești, ca și cum primarul, când face baie, se spală doar pe jumătate din corp, așa cum îl întreba tanti Tia.

Că promite de doi ani că vine cu excavatorul și … doar promite. Că a înțeles că acum 2-3 ani nu era excavator, dar acum, că primăria are unul, ce scuză să mai găsească, că nu are motorină? Îi dă tanti Tia toată pensia ei să o cumpere, numai să nu o inunde iarăși, ca acum doi ani, din cauză că apa nu se duce pe canalul plin de gunoi, de mâl și de vegetație, ci prin curțile oamenilor.

Dar mai ales, că face lucrurile de mântuială, întrebându-l cum este posibil ca în dreptul școlii de la Rădești să miroasă a rahat din cauza canalizării care a dat pe afară? Iar o stradă plină de rahat în mijlocul satului, la câțiva metri de locul unde se desfășura ședința de consiliu, evident că nu dă bine.

Și a mai zis ceva tanti Tia: că l-a votat doar pe primarul Șerbănoiu la ultimele alegeri și nu a pus ștampila pentru niciun consilier. Motivul? A crezut că primarul este om sărac și că doar un om sărac crede altui om, la fel de sărac. Numai că tanti Tia nu știe să se uite în declarațiile de avere, altfel ar vedea că primarul nu e deloc sărac, cum niciunul din sala unde a venit să își strige oful, nu este. Și așa, recunoaște cu părere de rău, a votat o iluzie.

Dar cel mai impresionant a fost că doamna de 80 de ani nu a înghițit niciuna din minciunile primarului: că nu a făcut canalul că erau alte locuri mai importante unde a acționat, cum ar fi la blocurile noi? Păi cine a făcut prost canalizarea de acolo, nu el? Și ce importanță are asta în contextul problemei ridicată de dumneaei? Că șoferul doarme. Dar ce treabă are tanti Tia cu șoferul de pe buldoexcavator? El merge acolo unde îi spune șeful său, nu?, adică unde ordonă primarul.

Dar mai ales, la final, nu se poate trece cu vedere peste reacția doamnei la auzul unei alte promisiuni a primarului: o să trimitem, o să facem, o să… „O să?” a întrebat tanti Tia. „O să?” a spus, dezamăgită. Când „o să”? Păi cine te mai crede, domn primar? Nu mai bine lași pe altcineva care știe, poate și se ține de cuvânt când promite ceva?

Nu de alta, dar parcă văd că vor veni și mai mulți cetățeni pe care i-ai mințit la astfel de ședințe publice, pentru că au dreptul și te vei face de rușine cu promisiunile neonorate și cu „marile realizări de 400, 500 de milioane” pe care le fluturai, ca să te justifici, atunci când mă înjurai în direct.

Da, ne-ai înjurat, dar știam că am învins, prin transparență, aceasta fiind dușmanul relei tale credințe și a oamenilor din subordine, transparență pe care o aminteam la începutul articolului.

Poți prosti un om de câteva ori, poți prosti mai mulți oameni uneori, dar nu poți prosti pe toată lumea tot timpul. Oamenii precum tanti Tia au înțeles asta. Și sigur că nu este singura.

Foto: Facebook și captură Youtube


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate