[RAPORT] Retrospectiva 2023 – Gazeta de Stâlpeni (II)

Scris de Andrei Vacaru
85 vizualizari

În luna mai 2023 în Gazeta de Stâlpeni, s-au abordat diverse teme, reflectând aspecte importante din viața comunității. Consiliul Local a avut o ședință extraordinară pe 31 mai, iar în cadrul acesteia s-au discutat diverse subiecte de interes local. În domeniul educației, angajații instituțiilor din Stâlpeni au participat la un protest sindical la București, iar Liceul „I. C. Petrescu” a prezentat oferta educațională pentru anul școlar următor.

În plan social, au fost raportate dispariții, inclusiv a unui bărbat în vârstă de 85 de ani, și s-au desfășurat acțiuni ale poliției, inclusiv percheziții la Primăria Stâlpeni. Probleme legate de energie electrică și fenomene meteorologice au fost semnalate, iar un cutremur a avut loc în zona Făgăraș – Câmpulung.

În sfera fondurilor europene, Stâlpeni a fost declarat eligibil pentru achiziționarea de microbuze școlare electrice. De asemenea, au fost prezentate detalii despre proiectele de investiții din comunele limitrofe, iar problemele legate de transparența decizională au fost abordate.

Pe plan politic, au fost discutate alegerile europarlamentare din 2024 și au fost acoperite subiecte diverse, de la evenimente locale, precum Ziua comunei Țițești, până la aspecte mai generale, cum ar fi comportamentul utilizatorilor de trotinete electrice.

În iunie 2023, am scris despre faptul că Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a anunțat deschiderea concursului de admitere, oferind oportunități pentru cei interesați de cariera în domeniul pompierilor. Am relatat și despre faptul că administrația din Stâlpeni a suferit un eșec în privința atribuirii autobuzelor școlare, clasându-se pe locul 62 din 84 de solicitări.

În cadrul ședinței Consiliului Local Stâlpeni din iunie, au fost discutate problemele locale și am făcut o analiză a rezultatelor Evaluării Naționale, care au reflectat o medie generală de 5,89. Situații dramatice au inclus descoperirea unui cadavru în urma inundațiilor și deschiderea unui dosar penal în urma autopsiei.

Alte subiecte au inclus activitatea poliției privind prevenirea și combaterea delictelor silvice și rutiere, precum și campanii de prevenire a consumului de droguri. Probleme legate de condițiile meteorologice, precum avertizări de viituri și caniculă, au fost și ele evidențiate în paginile gazetei.

Luna iulie 2023 a fost marcată de o serie de articole în Gazeta de Stâlpeni, care au acoperit diverse domenii precum administrație, social, educație și mediu. În prima zi a lunii, am abordat interviul acordat de marele actor Victor Rebengiuc televiziunii naționale (TVR), evidențiind importanța contribuției sale artistice și preocupările sale civice privind evoluția societății românești.

În această lună am lansat seria de articole editoriale care au adus în discuție aspecte esențiale ale politicii, educației și ale administrației locale. O atenție deosebită a fost acordată problemelor sociale, cum ar fi violența domestică, oferind informații clare despre modul în care autoritățile pot interveni în astfel de situații.

Articolele au acoperit și evenimente locale, precum ședințele Consiliului Local, câteva accidente rutiere sau fenomene meteo precum valul de căldură, evidențiind impactul acestora asupra comunității, asigurând o combinație echilibrată între subiecte sociale, politice și de actualitate și oferind cititorilor o perspectivă amplă asupra evenimentelor locale.

În luna august 2023, Gazeta de Stâlpeni a acoperit diverse aspecte ale vieții locale, precum investițiile „de mântuială” administrației Șerbănoiu, precum amenajarea unui parc pentru copii în Valea Bratului, comparând situația de la Stâlpeni cu cea de la Mihăești.

În sfera civică, ASCN a organizat o acțiune de ecologizare în Oprești, subliniind preocuparea pentru mediu și implicarea activă a comunității, iar evenimentele sociale au inclus un articol despre incidente ciudate în care a fost implicată poliția din Stâlpeni și consecințele tragice ale unui accident de circulație.

Analizele au adus în discuție evoluția situației financiara a primarului din Stâlpeni în ultimii 10 ani și au abordat teme precum iluzia obținerii permisului de conducere fără școală de șoferi. Articolele au acoperit, de asemenea, aspecte legate de vreme, cadastru, educație, istorie și probleme ale comunității. La finalul lunii, au fost aduse în atenție preocupările legate de cadastrul sistematic gratuit și de dezinteresul cetățenilor din Stâlpeni față de acesta.

Ședințele extraordinare ale Consiliului Local au fost menționate și ele, convocator și înregistrarea video, iar în domeniul sportului, s-a relatat despre confuzii în lumea fotbalului argeșean legate de numele „FC Argeș”, precum și despre menținerea curățeniei în zona Stadionului din Rădești.

Tot în luna august, am scris despre concursul pentru ocuparea unui loc la societatea de apă, cu accent pe candidați, având sau nu rude în primărie, dar și pe faptul că unii membrii aleși să decidă în această comisie erau incompatibili, ceea ce a dus la refacerea componenței acesteia.

Cu un număr de 158 de articole redactate în cele patru luni analizate și cu o abordare variată și informativă, Gazeta de Stâlpeni a încercat să își consolideze rolul de sursă de informare esențială pentru comunitatea locală, dar și pentru cititorii din localitățile limitrofe comunei.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate