[FOTO/VIDEO] Încă este nevoie de ajutor, după incendiul de la Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
606 vizualizari

O bucată de polistiren pusă să ardă afară, o pală de vânt iscată din senin care a ridicat-o în văzduh, aprinderea unor materiale din pod de la aceasta și, instantaneu, focul a mistuit joi, 30 iunie 2022, două clădiri dintr-o gospodărie și era să se extindă și la altele. I se poate întâmpla oricui, iar astăzi, la 15 zile după nefericitul eveniment, oamenii din comună și autoritățile s-au mobilizat să-l ajute pe proprietarul acestei gospodării.

Vecinii dumnealui au făcut chetă și au strâns peste 3.000 de lei. Colegii dumnealui de la Mioveni au donat și ei și vor mai fi niște bani pe care îi va primi și de aici. Iar în contul pe care Asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” l-a pus la dispoziție s-au mai strâns încă 600 de lei, pe care domnul îi va primi zilele următoare.

Duminică, vor veni și parte din membrii filialei partidului ProRomânia din Stâlpeni care vor dona 1.000 de lei, așa cum au mai procedat și după incendiile de la Rădești, de acum câteva luni.

Autoritățile locale au ajutat cu ce a fost necesar până acum, respectiv autorizația de dărâmare pentru casa veche care nu mai putea fi salvată, transport moloz, plus balastru și pietriș pe care proprietarul l-a primit sau îl va primi când va avea nevoie. Și în plus o donație personală din partea domnului primar, în jur de câteva mii de lei.

În numele gazetei vă mulțumesc tuturor pentru toate aceste gesturi de omenie. Cei care au strâns bani prin sat pentru a ajuta, povestesc cum doamne în vârstă și cu pensii mici au donat sume generoase, trecând de o sută de lei, impresionate de drama produsă și de cum arată acum ce a rămas după incendiu.

Asta s-a realizat până acum, iar cei ce încă nu au ajutat, pot să o facă în continuare pentru că, așa cum vedeți, este nevoie de lucrări și reparații urgente acum, până nu vine vremea rece: refacerea instalației electrice, înlocuirea tâmplăriei termopan afectată, curățarea pereților cândva placați cu izolație termică și refăcută această izolație, turnarea unei plăci care să susțină acoperișul și care a cedat la temperaturile mari și cantitatea de apă din timpul incendiului și, evident, construirea acoperișului.

Am enumerat doar ce se vede din filmarea și imaginile pe care vi le punem la dispoziție, nu neapărat în această ordine, dar extrem de necesare.

Contul ASCN unde puteți dona este IBAN RO97BTRLRONCRT0611492701, deschis la Banca Transilvania.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate