[ANIVERSARE] Google sărbătorește astăzi 25 de ani de inovație și căutare

Scris de Redacție
224 vizualizari

Gigantul motoarelor de căutare, Google, împlinește astăzi un impresionant sfert de secol de la înființare. Cu o istorie bogată și o contribuție semnificativă la transformarea modului în care navigăm pe internet, Google rămâne cel mai popular motor de căutare, înregistrând aproximativ 99.000 de căutări pe secundă și uimitoarea cifră de 8,5 miliarde de căutări în fiecare zi.

Pentru a sărbători această ocazie deosebită, Google a creat un Doodle special de aniversare, în care cifrele 2 și 5 înlocuiesc literele “oo” din mijlocul cuvântului. Doodle-ul de aniversare al Google este, de asemenea, o călătorie vizuală în timp prin evoluția logo-ului companiei, de la primul său design până la aspectul său actual. Cu fiecare an care trece, acest logo a cunoscut schimbări subtile, iar acum, în cel de-al 25-lea an de existență, avem parte de un logo special de aniversare care punctează această realizare impresionantă.

Google a fost fondat la 4 septembrie 1998, dar alege să sărbătorească ziua sa de naștere pe 27 septembrie. Compania a fost creată de doi informaticieni americani excepționali, Larry Page și Sergey Brin, în timp ce erau doctoranzi la Universitatea Stanford din California. De-a lungul decadelor, Google a devenit mult mai mult decât un motor de căutare, devenind o parte integrală a vieții noastre digitale, inovând constant și aducând schimbări majore în modul în care accesăm și gestionăm informațiile online.

În acest moment de sărbătoare și recunoaștere a realizărilor impresionante transmitem și noi un „La mulți ani, Google!”, așteptând cu interes noile sale provocări și unelte digitale pe care ni le va oferi în viitor.

Foto: captură Google


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate