[ANIVERSARE] 2 ani de la înființarea Gazetei de Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
436 vizualizari

Astăzi, 17 ianuarie, Gazeta de Stâlpeni împlinește 2 ani de activitate în slujba dumneavoastră, cei care ne citiți.

810 articole (cu acesta), peste 365.000 de vizualizări de pagini, o mulțime de articole cu multe accesări, unele peste 2000, media trecând de 400 de vizualizări. Iar timpul mediu pentru citit este de 45 de secunde/articol, semn că se parcurge textul de la început și până la ultimul rând din pagină.

Da, nu mai este aceeași echipă cu care am început. Nu din vina celor rămași. Cei care au plecat – le respectăm decizia și se pot întoarce dacă doresc. Cei care au fost excluși – decizia este și va rămâne definitivă.

Nu suntem un site de știri, nu căutăm senzaționalul și nici statisticile mincinoase, umflate prin diverse metode. Nu avem de ce, pentru că nu depindem de ele pentru a vinde trafic pentru publicitate pe bani.

Am organizat concursuri pentru copii. Am scris interviuri cu persoane care locuiesc sau au locuit în Stâlpeni. Am devoalat unele fapte ale autorităților locale care trădează reaua credință și, de multe ori, incompetența, împiedicând risipirea banilor de la buget pentru mofturile aleșilor, precum vestitul Duster ce se dorea cumpărat în rate, din banii dvs.

Am preluat înregistrările ședințelor consiliului local și le-am îmbunătățit pentru a se putea auzi și înțelege mai bine. Iar înainte de acestea, ați aflat de la noi când, unde și ce se discută pe ordinea de zi.

Am scris pamflete care să vă bine-dispună, dar și știri, informații, analize și investigații, cu dovezi și concluzii pertinente.
Subiecte ale articolelor au fost parlamentari, primari, consilieri, directori de liceu, dar și cetățeni ai comunei care meritau cunoscuți mai bine pentru întreaga lor activitate profesională.

Poate că nu am fost tot timpul jurnaliști și am scris și “compuneri cu pretenții de articole de ziar”. Dar scriind constant, am învățat din mers cum se face presă, ajungând să fim incluși într-o rețea unde scriu profesioniști adevărați, PressHub.

Desigur că nu am fost neutri, însemnând că ne-am poziționat de partea bunei credințe, a legii și a transparenței. Asta ne-a atras embargoul comunicării din partea autorităților locale, refuzul informării din partea unor persoane cu funcții de conducere, dar și multe amenințări și injurii.

Cât despre bani, nu s-a îmbogățit nimeni, așa cum eram acuzați că acesta este motivul apariției gazetei. Niciun leu nu a intrat în buzunarul celor ce formează redacția, totul fiind făcut voluntar, atât cât a dorit și a putut fiecare dintre noi.

Dimpotrivă, am contribuit cu bani, cu timp și energie, nu numai pentru gazetă, ci și pentru a încuraja talentul elevilor prin concursurile dedicate lor, prin donații pentru renovarea unei săli de clasă la Livezeni, ori pentru cazurile sociale, așa cum a fost casa arsă de la Stâlpeni, în iunie 2022.

Toate acestea au meritat doar dacă dumneavoastră ne apreciați pentru ceea ce am făcut în cei 2 ani. Dacă da, înseamnă că am făcut un lucru bun. Dacă nu, tot ceea ce trebuie să faceți este să ne spuneți unde și ce anume doriți să schimbăm.

Închei, mulțumindu-vă pentru că ne citiți și pentru că ne veți citi în continuare. Iar dacă mi-aș dori ceva de la dumneavoastră ar fi ceva mai multă implicare. Atât.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Adrian 17 ianuarie 2023 - 13:35

La multe articole!

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate