[SĂRBĂTOARE] Duminica Floriilor

Scris de Redacție
183 vizualizari

Floriile sau Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină care precedă Paștile, comemorată în ultima duminică dinaintea Învierii Domnului și care simbolizează intrarea în Ierusalim a lui Iisus, înaintea patimilor din Săptămâna Mare.

Creştinii prăznuiesc Floriile împodobind cu ramuri de salcie sfinţită icoanele, uşile şi ferestrele gospodăriilor lor şi păstrând rânduiala postului. Despre ramurile sfințite se crede că au puterea de a tămădui boli, fiind păstrate în gospodării până la următoarea Sărbătoare a Intrării Domnului în Ierusalim.

În această zi de sărbătoare împărătească, Gazeta de Stâlpeni vă transmite tuturor celor ce purtați nume de flori multă sănătate, fericire, împliniri și La mulți ani!

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate