[PORTRET] Buldoexcavatorul primariei

Scris de Andrei Vacaru
1,2mii vizualizari

Spuneam candva ca sunt doua moduri de a avea cea mai inalta cladire din oras: sa construiesti tu cea mai inalta cladire, mai mare si mai frumoasa decat tot ce este construit acum, ori sa darami toate cladirile mai inalte decat a ta. Si, mai spuneam, la Stalpeni se practica a doua varianta, aceea a daramarii. Chiar este competitie de cine, pe cine darama, dusa uneori si in instantele de judecata.

Vorbeam acum cateva zile cu un domn suparat ca la gazeta a aparut un articol care arata ca persoane apropiate de dumnealui au participat la o opertiune de daramare si de bullying, doar ca sa imi vorbeasca de rau pe cei/cele cu care lucrez la acest proiect. „Cine? Aia, ala, ori ailalta? Hai, domnule, sa fim oameni seriosi! Pai nu le/ii vedeti cum arata?” spunea domnul, continuand operatiunea de a darama, pe care o contesta ca existenta in ceea ce am scris la gazeta.

Cand esti 100% implicat in daramare, cand ti-o cer membrii de partid, dar si orgoliile personale, insa nu vrei sa te vada lumea ca tu darami, cel mai indicat este sa te folosesti de un buldoexcavator. Iar primaria are un astfel de buldo si nu, nu vorbesc despre cel luat pe fonduri europene, ci despre o persoana fara scrupule si fara masura bunului simt, dar cu ifose si orgolii mari pe care le vezi cand isi tureaza aiurea motorul prin sedintele de CL, dand, de multe ori rateuri atat de logica, cat si de competenta.

Banuiesc ca stiti la cine ma refer. Este cea care, probabil tot cu buldoexcavatorul a pus, cu tupeu, o gramada de bitum pe trotuarul din dreptul terenului pe care il detine. Este aceeasi persoana care, daca vei dori sa comentezi ceva pe pagina de la Stalpeni a partidului sau, te va arunca imediat afara, daca nu aduci ode si nu practici aplicarea de limbi umede si obediente pe fundul emanatilor din gasca dumneaei.

Este aceeasi persoana care a contactat un cetatean pentru a-i transmite amenintarile unui mare politruc din zona cu ifose, care nega o realitate evidenta, punand sanatatea mamei acelei persoane in pericol. Caci cum sa te simti ca mama cand iti vine politia la poarta ca sa iti spuna ca fiica ta a facut ceva grav, daca nu simtind ca te ia cu lesin si sa faci infarct?

Tot ea este persoana atat de competenta incat nu exista comisie de receptie la care sa nu fie ea sefa. Receptie cam la tot ce s-a facut in comuna pe bani publici, multi de altfel, dar de proasta calitate. Si este persoana care, desi habar nu are de comunicare, tine pagina de facebook mai mult in interes propriu si de partid, decat in sprijinul oamenilor, cu exprimari agramate, pentru ca atat a vrut dumneaei sa invete la scoala de buldo.

Si, pentru ca nu se putea opri doar la atat, competentul buldoexcavator al primariei, cu liceul de posta si telecomunicatii la baza pregatirii sale care a propulsat-o in garajul de viceprimar, s-a dus sa jurizeze candidatii pentru directiunea liceului. Povestea o puteti citi aici, fiind relatata foarte bine intr-un articol elocvent.

Ce a facut acolo? Desi primaria trimisese instiintare ca buldoexcavatorul bun de daramat nu poate participa din motive obiective, ce tin de conflict de interese, misiunea dumneaei, chemarea ei spre daramarea cladirilor din comuna mai inalte decat a ei, a impins-o sa fie prezenta, cu satisfactia functiei si a misiunii sale, la acel examen. Sa fie acolo, mot, ea absolventa de liceu, sa „ievalueze”, cum altfel, doua doamne cu facultate si pregatire mai mare decat ea.

Si a „ievaluat”, lasand momentan in functiune o cladire si daramand-o pe alta. Gogu zice ca dand chiar 4 acelei persoane cu care a avut in trecut mari divergente. Si nu numai ea, ci si alte buldoexcavatoare din comuna, parcate in acelasi garaj de partid cu dumneaei si antrenate in acelasi sport, acela al daramatului viteza si stafeta, ca sa ramana cladirile lor, urate si umflate cu baloanele unor facultati private, cu diplome luate pe bani, cele mai importante din Stalpeni.

Cum sa te duci sa faci asa ceva nu poate intelege niciun om cu toate tiglele pe casa, apropo de cladiri. Si nu numai eu nu pot pricepe, ci si altii din comuna cu care am vorbit. Erau doua functii, erau doi candidati: unul lua o functie, celalalt pe cealalta.

Dar nu, doamna fara scrupule si foarte competenta a daramat toata cladirea ca sa se stie ca in Stalpeni este o jignire sa fii bun. Sa fii competent si dedicat profesiei, inclusiv cea de dascal, sa fii apropiat de elevi si sa aperi interesul institutiei sau al comunitatii fiind ceva ce buldoexcavatorul nu iarta.

Ori sa indraznesti sa fii si sa te comporti ca un om, ceea ce un buldoexcavator nu va putea fi niciodata.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate