[SESIZĂRI] Nemulțumiri la Stâlpeni față de serviciile de colectare a gunoiului prestate de SALUBRIS

Scris de Redacție
192 vizualizari

Salubris SA cu sediul în Slatina, o firmă care are ca obiect de activitate curățenia stradală, salubritatea, transportul deșeurilor și deszăpezirea, este implicată în serviciul de colectare a deșeurilor din Stâlpeni, prin intermediul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal. La aceasta, comuna este membru fondator, alături de alte 102 administrații publice locale din județ și de Consiliul Județean Argeș.

După o licitație publică lansată în 2021 de către ADI SERVSAL Argeș și câștigată, după numeroase contestații și procese, de către Salubris SA, aceasta asigură serviciul de colectare a gunoiului menajer și a deșeurilor reciclabile la Stâlpeni începând cu luna noiembrie 2022. Modalitatea de plată a serviciilor este criticată de locuitori, care sunt taxați la bugetul comunei Stâlpeni cu o sumă fixă de 50 de lei/an pentru persoanele care nu locuiesc în Stâlpeni și cu 9 lei/lună pentru celelalte persoane.

Deși Salubris are asigurarea plății serviciului prestat prin virarea sumelor din bugetul local al comunei, reacțiile cetățenilor și ale consilierilor locali devin tot mai critice în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite. Nemulțumirile legate de colectarea gunoiului se intensifică, cu acuzații că firma nu își îndeplinește corespunzător atribuțiile.

Situația este cu atât mai gravă în blocurile noi, unde numărul insuficient de pubele și lipsa unei intervenții adecvate din partea administrației locale agravează problemele legate de gestionarea deșeurilor. Chiar și în fața promisiunilor repetate ale primarului și viceprimarului de a rezolva aceste probleme, cetățenii se confruntă cu o lipsă de acțiune din partea autorităților locale, precum și a ADI SERVSAL, după cum sesizează primarul Șerbănoiu în ședințele de consiliu local.

Există relatări că Salubris nu furnizează sacii necesari pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile cetățenilor, iar pe unele străzi din Stâlpeni, mașina de gunoi nu poate intra deoarece este mai mare decât lățimea drumului, utilizând mijloace de transport inadecvate pentru aceste zone.

Cetățenii au cerut repetat administrației locale, și o fac încă o dată prin intermediul Gazetei de Stâlpeni, să remedieze situația prin suplimentarea numărului de mașini de gunoi de către operator, prin furnizarea de recipiente adecvate de colectare și saci pentru deșeurile reciclabile, unde este cazul, sau repararea pubelelor existente.

Fotografiile de mai jos, care arată situația înainte și după colectarea deșeurilor, confirmă problemele semnalate legate de serviciile furnizate de Salubris, alimentând frustrarea și nemulțumirea comunității locale.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate