[ EVENIMENT ] Proiect Erasmus+ cu doamna Nicoleta, Ansamblul Pițigaia și frumoasele costume populare românești

Scris de Andrei Vacaru
899 vizualizari

Așa cum Gazeta scria în această vară, Liceul Stâlpeni este partener în proiectul „Youth for Green, Green for Youth”, alături de alte instituții din Turcia, Franța și Cehia. Scopul acestui proiect este de a ajuta tinerii să se implice în problematica mediului și poluării acestuia, să dezvolte abilități de comunicare în alte limbi, precum și să conștientizeze importanța muncii în echipă, chiar una care are anvergură internațională.

Felicitări celor doi coordonatori implicați în proiect, doamna profesor Anda Șuța și doamna profesor Marilena Petrică, care sunt convins că fac tot posibilul, ca și până acum, ca acest program să fie un succes.

Proiectul presupune 3 mobilități, din care una se desfășoară zilele acestea la liceul din Stâlpeni, această instituție de învățământ întorcând onoarea făcută celor 6 cadre didactice și 12 elevi care au fost oaspeți ai instituțiilor din țările participante la programul „Youth for Green, Green for Youth”.

Deși am solicitat informații despre acest eveniment, tot ceea ce am primit din partea liceului a fost un link către materialul video realizat de Muscel TV Câmpulung și postat de aceștia pe facebook.

Din filmare se vede cum ne mândrim noi la liceu cu doamna vice Nicoleta, cea care a denaturat un concurs de directori chiar la liceu, fapt constatat și îndreptat de instanța de judecată. Și cum scoatem de la naftalină frumoastele costume populare în care s-au îmbrăcat toți, de la director, profesori și până la elevi și cum, ca la zilele câmpenești ale comunei, prezentăm un ansamblu de dansuri coordonat prin bugetul local de către Școala Populară de Arte.

De ce nu a fost prezentată, spre exemplu, echipa de robotică cu elevii de la Școala Livezeni și Liceul Stâlpeni, echipă care s-a clasat pe locul 12 din 127 de școli participante la concursul Top Școli Robocampioane organizat de Nextlab anul trecut în februarie și la Mioveni în septembrie 2021, nu pot să vă spun. Asta în ciuda faptului că robotica este un domeniu al viitorului și sunt sigur că anumite componente ale acestor roboței provin din materiale reciclate, în strânsă legătură cu tema acestui program european:

„Elevii vor învăța modalitățile de economisire a resurselor si despre cei 3 R: Reciclează, Refolosește și Reduce.” Sursa

Sau, dacă este despre cei 3 R, să se fi cu mers cu invitații din Turcia, Franța și Cehia la „monumentul tupeului” din dreptul proprietății doamnei Nicoleta, unde niște bitum a fost „reciclat” și turnat peste trotuarul comunei, fără autorizație. Ori se putea merge chiar acasă la doamna profesor de la Școala Livezeni, să le prezinte premiul în bani câștigat la un concurs cu elevii pe teme de reciclare a dispozitivelor electronice, respectiv imprimanta cumpărată cu acei bani.

De ce nu, puteau fi invitați membrii ONG-ului „Stâlpeni, comuna noastră!”, care au curățat atât Izvorul de la Moară de două ori, cât și lunca Râului Târgului, la aceste acțiuni participând și elevi care învață carte la Stâlpeni și de la părinți cum să aibă grijă de mediul înconjurător.

Sau toate locurile din comună, că tot stau invitații până joi, unde se aruncă gunoiul în locuri neamenajate, cu știrea primăriei, evident, adică și a doamnei vice, că de aceea avem camere de supraveghere instalate în toată comuna.

Dar nu, apelăm la dansuri populare și discursuri politice dintr-un sentiment acut de provincialism, de neadaptare la vremurile actuale și de management fără substanță, atașat mai mult de forme, inclusiv politice, decât de fond.

Deși, așa cum spuneam, avem ce să arătăm. Și cu ce ne mândri. Păcat.

Foto: facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate