Pasiune pentru tehnologie si roboti a elevilor de la scolile din comuna Stalpeni

Scris de Redacția
249 vizualizari

Doamna HERA CATALINA, profesor de TIC si informatica la Liceul IC Peterscu din Stalpeni, anunta cu bucurie reusita elevilor de la Scoala Livezeni si de la Liceul din comuna privind clasarea pe locuri fruntase a 4 elevi pasionati de robotica:

„Ambitia, creativitatea dar si pasiunea pentru tehnologie si roboti a elevilor de la scolile din comuna noasta Stalpeni au dus la rezultate deosebite in cadrul concursului Nextlab.

Suntem in top, Top Scoli Robocampioane (locul 12 din 127 scoli participante).

Elevii Robocampioni:

  • Bucur Georgiana – Scoala Gimnaziala Livezeni
  • Bajenaru Robert – Scoala Gimnaziala Livezeni
  • Simion Alexandru – Liceul Tehnologic ”I.C.Petrescu”
  • Stanescu Sebastian- Liceul Tehnologic ”I.C.Petrescu”.  

Felicitari tuturor!

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotica din Romania destinat elevilor din clasele II-IX.

In faza I, elevii au folosit robotei virtuali din Open Roberta Lab care functioneaza in interfata web a unui browser, au parcurs un curs de robotica sustinut de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii si flux gratuit de programare Open Roberta Lab disponibil online pe platforma robo.nextlab.tech. La sfarsitul fazei I elevii au sustinut un test online individual si s-au califica in faza II. Au primit kituri de robotei (Tecnicus si Miro) din partea sponsorilor, Banca BCR si Grupul Dacia –  Renault Mioveni.

In faza a II – a – Elevii au parcurs un al doilea flux ce are ca scop construirea unui robot de tip line-follower, incarcarea si imbunatatirea codului, calibrarea robotului, etc.

Etapa finala – realizarea unui pitch conform cerintelor de concurs.

Multumesc organizatorilor si sponsorilor concursului Nextlab! Multumesc elevilor pentru implicare si perseverenta!”

Uram si noi succes elevilor participanti si vom urmari cu interes acest subiect.

Sursa: facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate