[ERASMUS PLUS ] Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” Stâlpeni obține acreditare pentru proiecte educaționale

Scris de Maria Anca
338 vizualizari

Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” Stâlpeni din Argeș a obținut recent Acreditarea Erasmus Plus pentru perioada 2021-2027 în domeniul Educației și formării profesionale (EFP), precum și pentru domeniile Educație școlară și Educație pentru adulți pentru perioada 2022-2027. Această acreditare reprezintă o oportunitate importantă pentru școală și participanți, oferindu-le acces simplificat la proiecte.

Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” Stâlpeni și-a propus o serie de obiective în cadrul Cererii de Acreditare. Printre acestea se numără echiparea participanților la mobilități cu rezultate specifice calificării profesionale în context european, promovarea incluziunii și diversității pentru elevii cu oportunități reduse, dobândirea de know-how în organizații europene din domeniul educației profesionale și tehnice și dezvoltarea de competențe transversale necesare dezvoltării personale și succesului în viață.

În primul an de implementare a proiectului, 30 de elevi din clasele X și XI, împreună cu 6 elevi din învățământul profesional, au efectuat instruire practică la agenți economici din Portugalia și Spania. Aceștia au fost însoțiți de profesorii Anca Maria și Anca Ion, care au desfășurat și ei o mobilitate în Spania pentru a observa modul în care se organizează și se desfășoară învățământul profesional și tehnic în alte țări europene.

În al doilea an de Acreditare, 15 elevi și doi profesori însoțitori au participat la o mobilitate în Portugalia, unde elevii au avut oportunitatea de a se pregăti practic la agenți economici din domeniul comerțului. De asemenea, în viitorul apropiat, un grup de 16 elevi din clasele XI și IX se va deplasa în Spania pentru a desfășura pregătirea practică la agenți economici din Valencia.

Pe lângă activitățile practice, participanții au ocazia să descopere cultura și obiectivele turistice ale țărilor gazdă. Aceste vizite culturale completează experiența de învățare și oferă oportunități de cunoaștere a altor culturi europene.

Prin participarea la mobilitățile europene, elevii obțin documentul Europass Mobility, recunoscut internațional, și certificate de participare la activități. În plus, rezultatele învățării dobândite în cadrul acestor mobilități sunt recunoscute în țară, eliminând necesitatea efectuării practicii în România.

Implementarea acestor proiecte Erasmus Plus generează un impact semnificativ asupra participanților și a școlii. Elevii își dezvoltă abilități esențiale pentru succesul personal și profesional, în timp ce școala obține prestigiu și recunoaștere în comunitatea locală prin accesul la suport financiar european și prin dezvoltarea parteneriatelor internaționale.

Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” Stâlpeni demonstrează un angajament puternic față de internaționalizare și formarea elevilor într-un context european, oferindu-le oportunități de învățare inovatoare și deschizându-le noi perspective în carieră.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate