[EDITORIAL] Fasole cu Ciolacu, un ospăț în slujba țării

Scris de Andrei Vacaru
222 vizualizari

După „comasatele interesului național” la care alegătorii, atâția câți au fost, s-au trezit cu cinci buletine de vot în față, plictiseala ștampilării acestora ducând la procentul mare de buletine anulate, iată că alianța contra naturii doctrinare, dar naturală prin interesele personale ale celor ce o compun, a hotărât că ar merge și niște „intercalate”.

Așa că s-a decis oficial ca între turul I și II de alegeri prezidențiale, unde pe lista de meniuri ni se bagă pe gât zilnic un Geoană pe care Iliescu îl categorisea „prostănac” sau case de 35 de mii de euro ale unuia, fost șef de galerie, Georgică Simion, ar merge și un tur de parlamentare.

Și cum altfel să sărbătorim mai bine Ziua Națională decât printr-un tur electoral „intercalat”, unde votantul, sătul de atâta democrație servită pe un platou de promisiuni deșarte, va face alegerea „liberă” între același set de figuri îmbălsămate politic? „Intercalatele” vin astfel ca o mănușă pentru acei cetățeni harnici și patrioți, care după o porție zdravănă de fasole cu ciolan vor avea energia necesară să înfrunte secțiile de votare.

La urma urmei, ce poate fi mai românesc decât să faci slalom printre urnele de vot, cu o porție de fasole la pachet și mintea bine fezandată pentru ștampilă, trecută printr-o cinzeacă de băutură? Acest nou tur de parlamentare, fixat cu măiestrie la 1 Decembrie, va transforma ziua într-un spectacol de virtuozitate culinar-electorală. Poate vom avea și concursuri: cine pune ștampila mai artistic, cine reușește să nu anuleze buletinul de vot din prima încercare, cine mănâncă mai rapid porția de fasole oferită cu generozitate de primarul grijuliu… cu interesul celor de la București.

Fasolea cu ciolan se va transforma natural în Fasole cu Ciolacu, cel care va avea grijă ca edilii să ofere toate condițiile gastronomice și ambientale sărbătorii Național-Electorale. Nu e de mirare dacă primarii vor număra steagurile precum Ghiță Pristanda, ca să le rămână și lor de un ban că e familie mare și sunt bugetari săraci. Așa că în meniul electoral, fasolea cu Ciolacu va fi felul principal, servit cu o garnitură de promisiuni și un desert de scuze bine rumenite.

Și dacă ne uităm și mai cu atenție, nu putem să nu observăm cum „Un ostaș în slujba țării”, „bestsellerul” lui Nicolae Ciucă, devine în mod natural „Un ospăț în slujba țării”, unde bucătarii principali sunt exact aceiași care se întrec în a-și servi alegătorii cu promisiuni reîncălzite din când în când, precum populistul Rareș Bogdan sau plagiatorul Bode. Ca un concurs de gătit, și PNL va încerca să aducă cea mai gustoasă rețetă de populism, la care noi, alegătorii fericiți,  să votăm cu burțile pline și cu mațul cât AG-ul.

Și, pentru a aduce un plus de transparență și de spectacol, am putea să înregistrăm toate aceste festinuri electorale și să le transmitem live pe rețelele sociale. „Satură-te și votează!” sau „Degustă și alege!” vor fi întreceri între cei care vor circ și să le iasă și lor ceva, că doar nu votează gratis.

La final, toți participanții vor primi câte o diplomă onorifică pentru „Contribuția excepțională la păstrarea tradițiilor culinare și valorilor naționale”, Ciolacu și Ciucă fiind impresionați până la lacrimi de crocodil de înțelepciunea și recunoștința votantului care va ști să aprecieze eforturile supraomenești ale celor ce se sacrifică pe altarul interesului național.

Să fie primit!

Foto: Editare Facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate