[ MODERNIZARE ] Schimbări importante, începând cu luna septembrie, la societatea de apă și canalizare din Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
350 vizualizari

Așa cum am putut afla din ședința de consiliu local din 25 august, la SC Apa Top Serv Stâlpeni SRL se vor face câteva modificări de management și fiscalizare începând cu luna septembrie. Acestea nu sunt nici primele și nici ultimele schimbări importante, deoarece, așa cum ați observat din furnizarea cu mult îmbunătățită a utilităților față de anul trecut, noua conducere a societății, prin domnul Adrian Fica, este mult mai preocupată de un standard de calitate mai bun, dar și de profitabilitate.

Una din primele schimbări efectuate de la instalarea sa în funcția de administrator a fost controlul online al nivelului de apă din bazine, prin camere video cu alimentare independentă de sursele de curent, respectiv prin energie solară. Acestea asigură timpul necesar pentru repararea avariilor la pompele de foraj, în timp util, înainte de golirea completă a bazinelor, așa cum se întâmpla înainte.

Al doilea aspect pozitiv a fost verificarea rețelelor de apă, inclusiv a branșamentelor individuale și contorizarea utilizatorilor care consumau apă în sistem paușal, în special din satul Ogrezea. Asta a dus la scăderea pierderilor din rețea precum și a furturilor, dar și mai multe venituri în conturile societății. Operațiunea va continua, societatea anunțând achiziția unui dispozitiv care va urmări traseul apei și va putea identifica eventualele by-pass-uri făcute ilegal la rețeaua de apă.

A urmat vara aceasta igienizarea tuturor bazinelor de apă, operațiune necesară, așa cum am arătat deja la gazetă, starea lor fiind una insalubră, care nu asigura condiții optime de calitate a apei potabile. Chiar dacă pentru această operațiune societatea a apelat la voluntari, respectiv la o parte din consilierii locali de la Pro România, fapt ce a determinat riposta rivalilor politici, operațiunea s-a desfășurat conform planificării, apele uzate rezultate în urma igienizării fiind evacuată prin vanele speciale, nu în rețeaua de consum, așa cum s-a insinuat.

După toate aceste operațiuni necesare urmează, așa cum s-a specificat deja pe grupul de facebook „Stâlpeni, comuna noastră!”, modernizarea procedurii de citire a contoarelor de apă, de emitere a documentelor fiscale și încasarea facturilor, totul făcându-se cu ajutorul unor dispozitive speciale, achiziționate de societate.

Astfel, operatorul de la Apa Top Serv Stâlpeni SRL va citi contorul dvs, va introduce citirea în aparat, iar acesta va compara consumul realizat cu baza de date a societății, va afișa instantaneu valoarea de plată și va emite factura. Iar o dată cu plata făcută de beneficiarii precum dvs., același dispozitiv va emite și chitanța prin care puteți demonstra plata utilităților.

Un lucru foarte bun deoarece se va ști imediat cine a plătit, cine are restanțe și care este valoarea acestora. De asemenea, operatorii nu mai pot încasa după ureche, ori să bage banii în buzunar, așa cum se întâmpla în trecut.

Mai subliniez că, prin programul național „Anghel Saligny”, primăria Stâlpeni va primi finanțare pentru un proiect de dezvoltare a rețelei de apă și a extracției pentru sistemul Dealul Frumos – Livezeni, sate care suferă de deficite de apă, mai ales pe timpul verii, atunci când consumul de apă menajeră este mare.

Adaug și darea în exploatare anul acesta a unor rețele de canalizare, din gestiunea primăriei, în cea a societății Apa Top Serv Stâlpeni SRL și, dacă s-ar mai efectua de către Consiliul Local și mărirea capitalului social pentru ridicarea popririlor și sancțiunilor puse de ANAF, așa cum a promis domnul primar Șerbănoiu la începutul anului, atunci am putea spune că viitorul societății de utilități din Stâlpeni arată bine, cu noul administrator. Iar falimentul care plana ca o umbră pană acum un an, pare că se depărtează văzând cu ochii, că este de domeniul trecutului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate