[FONDURI EUROPENE] O nouă oportunitate pentru digitalizare la nivelul comunei Stâlpeni

Scris de Redacție
62 vizualizari

În era tehnologiei avansate, digitalizarea devine un instrument esențial pentru dezvoltarea comunităților locale. Cu un accent deosebit pe administrația publică și organizațiile neguvernamentale din regiunea Muntenia, o asociație din România lansează programul online de formare „Digitalizare pentru Dezvoltare Locală prin intermediul Inteligenței Artificiale”. Această inițiativă, desfășurată în perioada 24 – 29 noiembrie 2023, vine în sprijinul funcționarilor administrației publice locale și a reprezentanților ONG-urilor, contribuind la creșterea nivelului de digitalizare și responsabilitate civică.

Despre Programul de Formare

Sesiunile de instruire fac parte din proiectul „Responsabilizare pentru Digitalizare”, cod MySMIS 151295/ cod SIPOCA 1051, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Scopul acestui proiect este să ofere cunoștințe și instrumente practice pentru consolidarea responsabilității civice prin digitalizare responsabilă a proceselor administrative și sociale esențiale.

Obiectivele Programului

Asociația își propune să atingă mai multe obiective prin intermediul acestui program de instruire.

  1. Dezvoltarea Mecanismelor de Responsabilitate Civică. Prin digitalizare, se urmărește facilitarea accesului la informații și procese administrative transparente, contribuind astfel la o comunitate mai responsabilă civic.
  2. Educație Digitală și Alfabetizare Media. Sesiunile vor aborda subiecte legate de educație digitală, încurajând înțelegerea și folosirea eficientă a tehnologiilor digitale, împreună cu promovarea unei utilizări responsabile și etice a acestora.
  3. Combaterea Dezinformării. Prin conștientizarea riscurilor dezinformării online, participanții vor fi echipați cu instrumentele necesare pentru a evalua și filtra informațiile, promovând astfel o comunitate bine informată.
  4. Protecția Mediului. Digitalizarea poate juca un rol crucial în monitorizarea și gestionarea impactului asupra mediului. Sesiunile vor explora modalități de utilizare a tehnologiei pentru protejarea mediului înconjurător.
  5. Dezvoltare Integrată și Consultare Publică. Digitalizarea poate facilita procesele de dezvoltare integrată și consultare publică, asigurând participarea cetățenilor în deciziile care afectează comunitatea lor.

Structura Sesiunilor de Instruire

Fiecare sesiune de instruire este concepută pentru a oferi participanților o experiență teoretică și practică care constă în:

  • Studiu Individual. Participanții vor avea acces la o platformă online de resurse digitale, unde pot explora conținutul relevant timp de 3 zile.
  • Activități Online Tip Curs. Ulterior, vor urma 2 zile de activități online în format de videoconferință, unde vor putea interacționa, discuta și înțelege aspecte cheie ale digitalizării în context local.

Confirmarea Participării

Pentru a beneficia de această oportunitate de formare, participanții sunt rugați să confirme participarea prin completarea unui formular disponibil aici până la data de 21 noiembrie 2023.

Contact și Informații Suplimentare

Pentru orice informații suplimentare sau clarificări este disponibilă adresa de email sipoca1051@eurocomunicare.ro și în documentul PDF pus la dispoziție.

Această inițiativă de digitalizare pentru dezvoltare locală reprezintă un pas esențial către modernizarea comunităților. Prin participarea activă a funcționarilor publici și a reprezentanților ONG-urilor, comuna Stâlpeni și regiunea Muntenia pot să-și consolideze baza pentru un viitor mai conectat și responsabil. Digitalizarea nu este doar un instrument tehnologic, ci și un catalizator pentru progresul social și economic la nivel local.

Notă: acest articol este redactat cu ajutorul OpenAI și nu este unul plătit ca publicitate. Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate