[TRADIȚII] Mărțișorul – simbol de renaștere și iubire

Scris de Redacție
132 vizualizari

Cu bucurie și entuziasm, primim și oferim Mărțișorul în prag de primăvară. Acest firav obiect, cu șnur împletit din fir roșu și alb, ne aduce speranță, renaștere și noroc. În fiecare an, pe 1 martie, doamnele și domnișoarele îl pun cu mândrie la piept, tradiția spunând că trebuie purtat până când vedem prima floare de primăvară sau până pe 8 martie.

Mărțișorul a devenit prin tradiție un simbol al schimbării și al trecerii de la iarnă la primăvară. Firele roșii reprezintă focul, pasiunea și energia, iar cele albe simbolizează zăpada care se topește și lasă loc florilor și vegetației. În această perioadă, natura se trezește la viață, iar noi ne bucurăm de soarele cald și de promisiunea unui nou început.

Vă dorim ca primăvara să vă aducă noroc și fericire, să vă umple viața cu bucurie și să vă lumineze zilele cu împliniri și cu iubire.

La mulți ani!

Echipa Gazeta de Stâlpeni


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate