[POLIȚIA] Depistați conducând cu viteză excesivă la Stâlpeni

Scris de Redacție
498 vizualizari

Biroul de presă al IJP Argeș informează că polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat vineri, 26 mai 2023, un bărbat de 49 de ani, din Câmpulung și un bărbat de 39 de ani, din București, care conduceau pe DN 73, în interiorul localității Stâlpeni, cu viteză excesivă.

Primul a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 de km/h, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Al doilea conducător auto a fost înregistrat de aparatul RADAR cu o viteză mai mare, de 131 km/h, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 de km/h și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conform statisticilor, viteza este factorul cauzator a peste 30% dintre accidentele rutiere, accidente care de cele mai multe ori se soldează cu morți și răniți grav, precum și cu pagube materiale. Asta deoarece viteza reduce timpul de reacție și posibilitatea de a preveni coliziunea cu alte autoturisme, cu pietonii, bicicliștii sau motocicliștii aflați în trafic.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate