[INSTANȚĂ] Batista pe țambal

Scris de Andrei Vacaru
876 vizualizari

Deși aveam informația de acum o lună, am vrut să văd dacă statul, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, va face recurs la soluția dată de Tribunalul Specializat Argeș în dosarul 175/1259/2021/a1. Cum a trecut un termen rezonabil față de cele 7 zile de apel de la primirea sentinței, am bănuiala întemeiată că procesul intentat domnului Gheorghe Nițu se va opri aici. Iată datele, pe scurt:

Părţi
D.G.R.D.P. PLOIEŞTI, REPREZENTATĂ PRIN ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE ARGEŞ – Reclamant
NITU GHEORGHE – Pârât

 

Şedinţe:

 

09.03.2022
Complet: C5-Fond
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: În temeiul art.396 alin.1 C.proc.civ. amână pronunţarea 15 zile calculate potrivit art. 181 alin 1 pct 2 la data de 24.03.2022. Pronunţarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 09.03.2022.
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării, 09.03.2022.

 

24.03.2022
Complet: C5-Fond
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 7 de zile de la comunicarea realizată prin publicare în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Cererea de apel se depune la Tribunalul Specializat Argeş. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 24.03.2022.
Document: Hotarâre 135/2022, 24.03.2022

Sursa: Portalul Ministerului Justiției

Scriam aici că nu mi se pare normal ca doar fostul administrator să răspundă în instanță pentru falimentul unei societăți la care au contribuit cu vârf și îndesat cei care conduc și au condus cele două comune, Stâlpeni și Mihăești. Nu știu cât a contat acel articol din gazetă (sper să îi fi fost de folos domnului Nițu), dar spun din nou, aici, că într-un fel s-a făcut dreptate, pentru că nu doresc răul nimănui, dar s-a făcut și o mare nedreptate față de locuitorii celor două comune, pentru că falimentul există, neregulile există, iar prejudiciul există și el.

Falimentul a fost decis în baza legii 85/2022 abia în anul 2020, deși din fosta societate se înființa, cu un an înainte, actuala firmă, APA TOP SERV STÂLPENI SRL, fiind astfel clară intenția de a închide fosta asociere dintre UAT-urile Stâlpeni și Mihăești. Faptul că angajații au fost concediați și probabil mutați toți la noua societate, confirmă și asta această teorie.

Situația angajaților apare în orice căutare pe net despre fosta societate de utilități. Însă cum vă explicați că, fără angajați, societatea a încasat venituri de 398.063 lei în 2019 și de 187.788 lei în 2020? Să fie oare pentru că dl. Nițu, așa cum spunea chiar dumnealui într-o ședință, a luat dintr-o parte, respectiv de la APA TOP SERV și a facturat pe SERVUTIL MIHĂEȘTI STÂLPENI?

Că poate și de aceea actuala firmă este înglodată în datorii, pentru că banii ei s-au dus nejustificat în societatea care oricum era falimentată și abandonată. De ce? Nu vom ști niciodată, doar să bănuim că un „cap limpede” a decis astfel. Probabil același cap limpede care promitea la începutul anului că până în aprilie 2022 va propune CL Stâlpeni o infuzie de capital pentru aducerea societății la „zero datorii”. Suntem la finalul lunii aprilie și nu s-a întâmplat nimic. Să întreb și în acest caz „de ce”? Are rost?

Poate pentru că așa vor mușchii domnului primar sau pentru alte motive despre care Gogu zice că ar cam fi. Încă cercetez pontul pe care mi l-a livrat același Gogu despre un teren la Mioveni pentru o firmă de fier vechi de pe la noi, contra, zice același Gogu, cedării societății de apă firmei de „servicii generale” de la Mioveni.

Una în care tocmai s-a ales ieri un nou reprezentant care are puterea „să semneze orice înscrisuri/documente în numele si pentru Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Stâlpeni.” Chiar orice? Că fostul reprezentant, domnul consilier Valerică Tănase, căruia i s-a retras mandatul, nu a dat un raport despre ce a făcut acolo în numele comunei.

Dar să nu divagăm de la subiect.

La prejudicii, asocierea cu Mihăești a lăsat o gaură de 694.157 lei (noi) datorie la bugetul de stat, inclusiv contribuțiile pentru pensiile și asigurările de sănătate ale celor 10 salariați, dintre care unii au încercat să dea societatea în judecată pentru banii care li se cuveneau dar au renunțat, probabil pentru că firma falimentată nu avea de unde să le plătească vreun sfanț, chiar dacă câștigau procesul.

Se încheie astfel, urât, o etapă „glorioasă” din mandatul trecut al domnului primar Șerbănoiu, probabil autorul moral al acestei situații. Asta este, SERVUTIL este îngropată și i s-a făcut probabil parastasul, inclusiv prin decizie judecătorească.

Ce nu știm însă este dacă nu cumva va urma o alta, identică, cu SC APA TOP SERV STÂLPENI SRL pe post de nouă victimă ce va fi intenționat falimentată, adică pusă pe butuci, mai pe românește. Că dacă da, prea nu ne învățăm lecțiile și, prin urmare, ne merităm soarta.

Foto: Okazii.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate