[POLIȚIA RURALĂ STÂLPENI] Acțiuni de combatere a infracțiunilor silvice

Scris de Redacție
312 vizualizari

Poliția Stâlpeni, conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, a continuat să desfășoare operațiuni de aplicare a legilor în ceea ce privește transportul ilegal de material lemnos în zona comunei Dârmănești și împrejurimi.

Ieri, 5 septembrie, un bărbat de 59 de ani din Mihăești, a fost identificat în timp ce transporta ilegal material lemnos pe Drumul Național 73, conducând o autoutilitară încărcată cu lemn foc, de esență fag. După consultarea cu un specialist silvic, s-a stabilit că în vehicul se afla o cantitate de 2 metri cubi de lemn. În conformitate cu Legea 171/2010R privind contravențiile silvice, a fost sancționat cu o amendă de 2.000 de lei. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic.

Al doilea caz implică un tânăr de 24 de ani, din Berevoești, care se afla într-o situație similară, transportând material lemnos ilegal pe DN 73. Specialiștii silvici au stabilit că în autoutilitara sa se găsea o cantitate de 1,5 metri cubi de lemn foc, de esență fag. Tânărul a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei în conformitate cu Legea 171/2010R privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat autorităților silvice locale.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate