[ PAMFLET ] Dați teren unui OM MARE!

Scris de Gheorghe Nicolae
581 vizualizari

Mi-a venit în minte o idee năstrușnică: vreau să fac un proiect de hotărâre prin care, în capătul fiecărei străzi neasfaltate, fără gaze și fără canalizare din Stâlpeni, să i se ofere unui OM MARE câte un teren. Și mă refer aici la parlamentari, senatori, boieri de pe la județ, europarlamentari și alți oameni mari. Pentru ca dânșii să vină și să-și înalțe acolo câte un viloi, după gustul și bugetul fiecăruia.

De ce e nevoie să avem OAMENI MARI în comună? Păi ce, nu ați văzut cu toții? Dacă e OM MARE, nu te joci și te supui regulilor și „petrențiilor” lor, aducând în proximitate apă, gaze, canalizare și asfalt. Pentru OAMENII MARI se fac legi, se croiesc drumuri și prin munți, se asfaltează, că OMUL MARE are pantofi și mașini scumpe, cizmele fiind folosite doar la vânătoare. Tu, ca  om de rând înjuri printre dinți, mergi prin noroaie, pe drumuri cu gropi și zici: ba ce frumos le-a făcut până în alegeri. Când or veni celelalte, ca să-mi cumpăr și eu pantofi?

Când va trece pe strada cu de toate să săltați pălăria și cu plecăciune să ziceți: SĂRUT-MÂNA, BOIERULE, dacă nu erai matale nu vedeam noi nici gaze, nici canalizare, nici asfalt, nici șanțuri dalate, nimic bre. Ești OM MARE boierule și d’aia le e rușine de matale, că de noi își aduc aminte doar la votare. Să trăiești 1.000 de ani că dacă se strică asfaltul nu-l mai repară, ca pe ăla de la Oprești, așa că dacă trăiești mult și bine o să-l repare, de frică sau rușine.

Era să uit: fiți cu băgare de seamă și nu acceptați să oferiți teren la jumătatea străzii, că acolo se va termina și asfaltul, că vor fi bani doar până la poarta OMULUI MARE. Și apoi să o spunem pe-aia dreaptă că noi, cu străzi pietruite ne-am și obișnuit și oricum plătim aceleași taxe și impozite ca și cei care au asfalt. De-aia e bine să oferim un teren în capătul străzii unui OM MARE și nu la mijlocul uliței. Chiar și gratis cum am eu de gând să fac.

Vă rog să încurajați această inițiativă a mea, oferind ca și mine teren din proprietatea dumneavoastră, pentru ca OMUL MARE să vină să construiască. Vă asigur că veți beneficia de toate facilitățile de pe urma lui, că lui i se vor da, evident, de toate.

Închei prin a vă spune că,

Dacă vreți s-aveți de toate,
Drumuri și utilități,
Dați teren unui OM MARE
Și vă va salva pe toți!!!

Da’ până una alta mă duc la magazin, că a adus cisme.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate