[INEDIT] Trei situații în premieră produse joi la Stâlpeni, în aceeași ședință de consiliu local

Scris de Andrei Vacaru
358 vizualizari

Profesori de la Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu” din Stâlpeni au impresionat cu o prezentare istorică în cadrul ședinței Consiliului Local

Într-un moment inedit pentru comunitatea din Stâlpeni, profesorii de la Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu”, în baza unei solicitări emisă consiliului local, au prezentat cu mândrie proiectele lor europene, experiența și rezultatele acestora în cadrul ședinței Consiliului Local, care a avut loc în data de 28 septembrie. Această inițiativă neobișnuită a captat atenția tuturor participanților, dar și a celor ce au urmărit live evenimentul pe youtube, deoarece astfel de prezentări nu au mai avut loc niciodată în comuna Stâlpeni.

Echipa de Implementare a Proiectelor Europene, formată din profesorii Maria Anca, Marilena Petrică, Ionela Nilă și Anda Șuţa, a făcut istorie prin aducerea subiectului „Importanța și Implementarea Proiectelor Europene din cadrul Liceului Tehnologic „I. C. Petrescu”” în fața consilierilor locali, a viceprimarului și a primarului Șerbănoiu. Prezentarea a fost susținută cu pasiune și experiență, arătând modul în care aceste proiecte au contribuit la dezvoltarea locală și educațională.

Această inițiativă deschide noi oportunități de colaborare între școală și autoritățile locale, demonstrând că, dacă unitatea de învățământ ar avea un director competent și dedicat educației, s-ar îmbunătăți condițiile educaționale și ambientale, cu impact asupra viitorului tinerei generații. Pentru a vizualiza înregistrarea prezentării profesorilor coordonatori și pentru a afla mai multe despre proiectele europene din cadrul Liceului Tehnologic „I. C. Petrescu”, puteți accesa aici.

Primarul Șerbănoiu Gabi a recunoscut pentru prima dată public, acuratețea informațiilor Gazetei de Stâlpeni

Un alt moment inedit în viața comunității din Stâlpeni, s-a produs atunci când primarul Gabi Șerbănoiu a recunoscut în mod public corectitudinea informațiilor furnizate de Gazeta de Stâlpeni în timpul ședinței de joi a Consiliului Local (vezi aici, de la minutul 1:17:22). Acest gest surprinzător a avut loc în cadrul dezbaterilor privind modul de cheltuire a celor 70.000 de lei, suma fiind alocată ca finanțare complementară din bugetul UAT Stâlpeni pe anul 2023, către Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu”.

În timpul ședinței, consilierul Florin Dima a prezentat răspunsul directorului liceului referitor la utilizarea fondurilor. Acesta a menționat că din această sumă, s-au alocat peste 58.000 lei pentru efectuarea, printre altele și a reparației gardului școlii. Primarul Gabi Șerbănoiu a intervenit și l-a corectat imediat, subliniind că nu s-a reparat niciun gard, ci s-a construit unul nou. Acest fapt, conform spuselor acestuia, a fost verificat personal de primar în dimineața aceleiași zile, înaintea ședinței de consiliu local.

Prin această dezvăluire neașteptată, primarul Șerbănoiu a validat veridicitatea informațiilor furnizate de Gazeta de Stâlpeni. Acesta a menționat că nu vrea să îmi dea „apă la moară”, dar a dorit să specifice că, în ceea ce privește construcția gardului, există riscuri pentru sănătatea și integritatea elevilor care escaladează gardul prin acea zonă pentru a merge la magazin.

Intervenția primarului Șerbănoiu Gabi ridică necesitatea imputării consecințelor deciziilor abuzive și ilegale ale directorului Postelnicu Elena, menționând că achizițiile de mobilier și obiecte de inventar efectuate de școală în acest an au fost atât improprii, cât și ilegale. Improprii deoarece prin PNRR se derulează un program de dotare cu mobilier școlar și aparatură, la care proiectul depus de UAT Stâlpeni a fost selecționat și aprobat. Și ilegale, prin referire la Ordonanța 34/2023 a „austerității” emisă de guvernul Ciucă, prin care s-a interzis achiziția de mobilier și aparatură birocratică de către instituțiile publice, inclusiv unități școlare, după data de 15 mai 2023.

Achizițiile făcute după această dată, care au inclus seturi de pupitre individuale reglabile cu scaune individuale reglabile pentru elevi, panouri de afișaj, tablă școlară magnetică și tablă școlară magnetică albă, au însumat 9.872 de lei, sumă care se adaugă cheltuielilor pentru gardul impropriu și care trebuie recuperată la bugetul școlii, cât mai urgent.

Opoziția din Stâlpeni obține un succes neașteptat în consiliul local, privind conducerea și evaluarea Liceului „I.C. Petrescu”

Ședința de consiliu local din data de 28 septembrie 2023 a fost marcată și de un alt eveniment neașteptat și inedit, care nu ar trebui să treacă neobservat de comunitatea din Stâlpeni. Printr-o mișcare surprinzătoare, toți reprezentanții Consiliului Local Stâlpeni din partea partidului Pro România au fost propuși și votați pentru a ocupa poziții cheie în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni, cât și în Comisia pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației (CEAC).

Astfel, consilierii locali Cuțic Constantin și Dima Florinel, ambii reprezentanți ai partidului Pro România, au fost propuși și au primit votul consilierilor pentru a face parte din Consiliul de Administrație al liceului. La fel, Dumitru Constantin, membru al aceleiași formațiuni politice, a fost desemnat pentru a face parte din Comisia CEAC a liceului. Această mișcare este una neașteptată, deoarece Partidul Pro România reprezintă opoziția în consiliul local, în contrast cu majoritatea formată din PSD și PNL.

Trebuie menționat că desemnarea consilierilor locali pentru aceste funcții presupune anumite compatibilități legale, ținând cont de faptul că cei care sunt profesori și, în același timp, consilieri locali, se află în incompatibilitate cu această poziție, trebuind să fie aleși de Consiliul Profesoral. De asemenea, cei care au rude în Consiliul de Administrație nu pot fi desemnați pentru a ocupa astfel de funcții. În această situație, se aflau doi membri PSD și un membru PNL.

Cu toate acestea, motivul exact pentru această alegere neobișnuită a reprezentanților Partidului Pro România rămâne un fapt inedit și neclar. Putem specula că această decizie este legată de prezentarea activităților profesorilor din liceu referitoare la proiectele europene făcută cu câteva minute înaintea votului sau de tensiunile generate în instituția școlară de deciziile inadecvate și comportamentul impropriu ale directorului Postelnicu Elena.

Cu membrii partidului Pro România acum în poziții cheie în conducerea școlii, comunitatea din Stâlpeni este probabil curioasă să vadă cum această schimbare va afecta activitatea și dezvoltarea liceului în viitor. Este o situație fără precedent în localitate și o dezvoltare interesantă pentru viața politică și educațională din Stâlpeni.

Foto: captură YouTube


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate