Cardasia falimentara dintre primar si administratorul societatii apa-canalizare

Scris de Andrei Vacaru
965 vizualizari

Acum cateva zile auzeam inregistrarea desfasurarii sedintei Comisiei de Apa, comisie imputernicita de Consiliul local Stalpeni sa desfasoare un audit la firma de apa si canalizare a comunei (inregistrarea audio o puteti asculta aici). Sedinta a fost una destul de tensionata pentru ca, pe de o parte, comisia prezenta niste fapte, niste cifre si niste masuri ce trebuiesc luate, iar pe de alta parte, primarul si administratorul societatii, fie contestau cele constatate de comisie, fie sareau de fund in sus la auzul cuvantului „Ogrezea”, interpretandu-l ca fiind un „atac personal la adresa primarului”.

Cel mai mult din audierea sedintei mi-a atras atentia intrebarea pe care i-a pune unul dintre consilierii din comisie domnului administrator: „Ati informat consiliul local? Da sau Nu?” Raspunsul domnului administrator a fost un dribling ilogic de scuze si acuze. Fapt pentru care consilierul insista: „Da sau Nu?”, insistenta ce il determina pe un alt consilier, de la PSD, sa intervina in apararea administratorului cu remarca „Suntem la tribunal aici?” Apoi discutia ia apoi o alta turnura, una in care, culmea tupeului, administratorul care si-a marit singur salariul (aproape l-a dublat) a inceput sa ameninte cu … pensionarea. Culmea tupeului, de altfel, mai ales ca si-a justificat dublarea salariului prin faptul ca da cu matura la sediu si curata toaleta pe care probabil doar el o foloseste.

Dialogul descris mai sus este redat din memorie. Poate ca nu chiar asa au fost cuvintele celor implicati in discutie, insa esenta este indubitabila: administratorul firmei de apa nu a lucrat cu membrii Consiliului Local, asa cum era normal daca ne uitam la actionariatul societatii, ci cu … primarul. Acestuia i-a dat raportul, de el a ascultat, cu el impreuna a adus societatea in situatia jalnica in care se afla astazi: datorii mari, inechitati intre consumatori, pierderi de apa, facturare dupa ureche, personal insuficient sau slab pregatit. O cardasie nu numai falimentara, ci si ILEGALA.

Dar poate vreti si confirmarea scrisa a acestei cardasii. Am sa v-o arat imediat.

Anul trecut, Societatea de Apa a fost obiectul unui control, a unui audit extern, in urma caruia s-a redactat o Nota de Constatare, inregistrata cu nr. 7431/16.12.2020. Acest document nu numai ca arata care sunt disfunctiunile si ce era de facut, dar pentru un administrator de buna credinta ar fi fost un cadru de referinta pentru intocmirea unui plan de masuri. Adica un document de lucru IN CADRUL FIRMEI.

Ce face insa dl. administrator? Il paseaza, asa cum se poate citi in coltul din stanga, sus, „La mapa primar, contabil, secretar”, adica il da altora, carora nu li se subordoneaza, sa rezolve ei. Ceea ce este incredibil!

Ce dovada mai clara doriti ca sa vedeti cum, in loc sa implice Consiliul local, primarul si administratorul firmei au lucrat in cardasie si, in loc sa indrepte lucrurile, le-au acutizat si mai tare. Iar acum vor sa puna totul in sarcina consumatorilor, prin cresterea artificiala a costului serviciului de apa si canal. Cum adica? Administratorul isi dubleaza salariul, primarul se opune contorizarii la Ogrezea, iar cetatenii sa scoata si mai multi bani din buzunar pentru apa cu clor si maronie?

Mai jos aveti documentele.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate