[ILEGAL] Hotărâri de consiliu local adoptate fără avizul comisiilor de specialitate la Stâlpeni

Scris de Constantin Cutic
461 vizualizari

În data de 23.02.2023 a avut loc, la Căminul cultural din Rădești, ședința ordinară a Consiliului Local Stâlpeni pentru luna februarie. Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani și de această dată ședința de consiliu nu a fost decât o regizare a unei spectacol de rea credință, pusă la cale de edilul comunei noastre, cu complicitatea reprezentanților PSD din Consiliul Local. Aceștia dețin majoritatea și prin acest fapt țin cu tot dinadinsul să ne demonstreze cât de supuși sunt intereselor primarului, fiind dispuși să accepte și să susțină orice ilegalitate li se cere.

Comisia de specialitate condusă de doamna vicepreședinte Machedon Mariana a fost convocată ilegal de aceeași doamnă, consilier PSD și președintă de ședință, vineri, 17.02.2023 ora 18:45, pentru sâmbătă 18.02.2023 ora 13:00. Respectiv la mai puțin de 24 de ore distanță, fără a pune la dispoziția consilierilor locali toate documentele necesare și fără a exista posibilitatea de a intra în posesia lor. Deși a fost convocată nerespectând termenul legal și fără informațiile cerute, dar și într-o zi de weekend, zi nelucrătoare, ședința comisiei juridice s-a bucurat totuși de susținerea membrilor PSD.

Aceeași situație s-a repetat și în comisia economică, acolo unde președinte este domnul Alin Stăncescu, cel care făcea pe „revoluționarul” anti-Șerbănoiu în luna decembrie, când își jignea și își acuza colegii de partid de lipsă de verticalitate și că aceștia se supun orbește primarului, exact ceea ce făcuse până atunci și el și ceea ce dovedește că face în continuare. Ce l-a determinat pe domnul Alin Stăncescu să aibă reacția de atunci și de ce și-a schimbat comportamentul „revoluționar” între timp, revenind la vechile obiceiuri, vă las pe dumneavoastră să judecați.

Cert este că braț la braț cu ceilalți colegi de partid, jigniți și acuzați de complicitate în urmă cu 2 luni, s-au acceptat și s-au susținut aceste ilegalități, călcând în picioare Codul Administrativ și Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local Stâlpeni, votat chiar de aceștia. Și în care este menționat clar „Convocarea ședințelor de comisie, în cazul ședințelor ordinare, se face cu cel puțin 3 zile înainte”.

Se face, dar nu la Stâlpeni. Aici este altă țară.

 

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate