Ia gogoasa, neamule!

Scris de Andrei Vacaru
597 vizualizari

Despre incidentul privind lipsa de transparenta a primarului din Stalpeni, Gabi Serbanoiu si a CL, cred ca nu sunt putini care sa nu fi auzit. Pe scurt, un reporter de la o televiziune din judet a vrut sa filmeze sedinta de consiliu local si a fost invitat sa inchida usa pe dinafara. Detalii gasiti aici.

Cativa probabil ca stiti si ca in 2020, intr-o sedinta de consiliu local, o prima initiativa de inregistrare si de transmitere a sedintelor de consiliu local (obligatorie, de altfel) avea sa fie respinsa la vot, cu 9 voturi la 4 ,asa cum arata si captura alaturata, respectiv punctul 3 de pe ordinea de zi (dati click pe imagine pentru marire).

Si mai cred ca nu multi stiu ca anul trecut primarul a semnat un document-declaratie de aderare la valorile fundamentale, principiile, obiectivele si mecanismul de monitorizare al Strategiei Nationale Anticoruptie, prin care se angaja la transparenta decizionala, ceea ce insemna inclusiv transmiterea sedintelor publice la nivelul UAT Stalpeni in mediul online si postarea acestora pe site-ul primariei.

Asadar avem pe de o parte obligatia primarului, a presedintelui de sedinta si a CL de a face publice (inclusiv prin accesul presei), sedintele de consiliu local, avem si angajamentul primarului ca va fi transparent, insa, pe de alta parte, avem incercarea de blocare ILEGALA a unei hotarari de CL prin care sedintele sa fie publice si arhivate in mediu online cu acces pentru toata lumea si gestul absolut scandalos de a da afara un reporter de la o sedinta publica.

Un fel de alba-neagra, unde una spunem si alta facem, cu uite transparenta, nu mai e transparenta.

Dupa incidentul de la ultima sedinta cu scantei, cea in care reporterul a fost dat afara, primaria iese cu un comunicat penibil pe pagina ei de facebook, pe care il redam asa cum a fost el postat (dar fara diacritice):

Buna dimineata ,

Tinem sa aducem la cunostinta locuitorilor comunei Stalpeni ca intreaga sedinta a Consiliului Local desfasurata ieri, 25.02.2021 a fost inregistrata prin mijloace media proprii de catre domnul Traian Paparete de la Arges Media On-line , urmand a fii postata probabil pe pagina de Facebook a publicatiei On-line.

Prezenta domului nefiind anuntata , au existat unele discutii in consiliul local, ulterior fiind invitat sa inregistreze intreaga sedinta a consiliului local .

Ordinea de zi a sedintei a fost aprobata cu unanimitate de voturi , toate cele 8 proiecte de pe ordinea de zi fiind votate cu numarul total de voturi .

Nu au fost abtineri sau voturi impotriva.

In cel mai scurt timp dupa aprobarea bugetului local se va implementa si sistemul propriu de transmitere a sedintelor On-line pe pagina oficiala de Facebook a primarie Stalpeni .

Consiliul Local Stalpeni.

Si acum sa trecem la analiza pe text (nu ne luam de gramatica postarii ca ea este limba straina pentru administratia locala):

  • Fraza 1: suntem anuntati ca intreaga sedinta a CL Stalpeni a fost inregistrata de dl reporter Traian Paparete, urmand a fi postata pe pagina televiziunii. Si daca asta e o minciuna? Poate ca omul s-a facut ca inregistreaza? Ori nu i-au mers sculele. Ca nu vad postarea nicaieri. De unde stim ca a inregistrat daca nu avem aceasta proba?
  • Fraza 2: de cand presa independenta isi anunta prezenta? Poate presa aservita PSD-ului sau altui partid. Insa un reporter are dreptul sa filmeze in spatiul public, cu atat mai mult sedintele publice. Si a fost impiedicat in mod evident sa le filmeze, asa cum se vede clar din filmare, fiind poftit sa iasa din sala. Si de ce a fost invitat ulterior sa filmeze daca motivul refuzului initial a fost acela ca „prezenta domnului nu a fost anuntata”? Ce s-a schimbat?
  • Fraza 3: este doar un desfasurator de sedinta, fara informatii relevante.
  • Fraza 4: aici dorea sa ajunga comunicatul dat de primarie. Adica toti au fost pe aceeasi lungime de unda, a fost pace si unanimitate. Nimeni nu s-a impotrivit (nici macar faptului ca reporterul a fost dat afara). Ei, asa da unanimitate, la bine si la rau, cum se spune cand se fac comuniuni din astea maritale. Opozitie si putere unita in numele refuzului la transparenta. Bravo!
  • Fraza 5: este o promisiune, in stilul promisiunilor cu care PSD ne-a obisnuit si ne-a prostit de 30 de ani. Vom face, vom drege. Apoi: Ups! am uitat, de ce nu ne-ati amintit?, imediat!, cum sa nu?, lucram la asta, nu vedeti?… Gogosi.
  • Iar semnatura este fara dubiu, o incercare a primarului de a da vina pe Consiliul Local. In stilul specific acestui domn Serbanoiu, de a scoate castanele din foc cu mana altora. De fapt el NICI NU A FOST ACOLO. Nuuuuu!

Caz in care, daca mai sunt doritori de gogosi calde, de Stalpeni, las si eu imaginea asta (imagine care este evident un pamflet si trebuie tratata ca atare).

Pofta buna!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate