[ALEGERI 2024] Uniunea Armenilor, UDMR și USR au reprezentanți în secțiile de votare din Stâlpeni, nu și candidați la alegerile locale, în timp ce Forța Dreptei are candidați, dar nu și reprezentanți în secții

Scris de Andrei Vacaru
199 vizualizari

Conform informațiilor transmise de Birourile electorale, până în acest moment au fost desemnați președinții, locțiitorii și membrii celor trei secții de votare organizate pe raza comunei Stâlpeni. Acestea sunt:

  1. Secția 470 – organizată la Grădinița cu Program Prelungit Stâlpeni
  2. Secția 471 – organizată la Căminul Cultural Livezeni
  3. Secția 472 – organizată la Căminul Cultural Rădești

Iată lista reprezentanților desemnați:

Secția nr. 470

Nr. crt. Nume Funcția Desemnat de partidul
1 Chira Elena Daniela Președinte
2 Neagoe Loredana Locțiitor
3 Ceaușescu Iuliana Elena Membru PSD
4 Bucur Zaharia Dănuț Membru PNL
5 Buzatu Silviu Andrei Membru USR
6 Oda Sabin Georgian Membru UDMR
7 Andrei Constanța Membru AUR
8 Grigore Marius Georgian Membru Uniunea Armenilor
9 Lechea Nicolae Membru Pro Romania

Secția nr. 471

Nr. crt. Nume Funcția Desemnat de partidul
1 Arsene Cătălin Marian Președinte
2 Baicu Vasile Sarmiș Locțiitor
3 Dima Florin Daniel Membru PSD
4 Chira Roxana Maria Membru PNL
5 Radu Alexandra Ioana Membru USR
6 Radroiu Vicențiu Florin Membru UDMR
7 Popescu Iuliana Membru AUR
8 Constantin Cristian Georgel Membru Uniunea Armenilor
9 Judele Ștefan Membru Pro Romania

Secția nr. 472

Nr. crt. Nume Funcția Desemnat de partidul
1 Tudose Roxana Florina Președinte
2 Baicu Ioana Daniela Locțiitor
3 Fica Adrian Valentin Membru PSD
4 Păunescu Dănuț Membru PNL
5 Haralambie Ion Membru USR
6 Constantin Constantin Membru UDMR
7 Istrate Gabriela Roxana Membru AUR
8 Ilie Eugen Membru Uniunea Armenilor
9 Vlăduță Vasile Membru Pro Romania

Decizia autorităților electorale este una interesantă, deoarece UDMR și Uniunea Armenilor nu au candidați la alegerile locale din Stâlpeni și nici la cele județene, iar USR are candidați pentru alegerile județene, dar la europarlamentare a ales să participe sub sigla ADU (Alianța Dreapta Unită). Forța Dreptei este singurul partid care are candidați, la funcția de primar Florin Enache și la funcțiile de consilieri locali o listă de 13 membri de partid, dar nu are niciun reprezentant în secțiile de votare din Stâlpeni.

Întrebat de ce USR, formațiune cu care Forța Dreptei formează Alianța Dreapta Unită împreună cu Partidul Mișcarea Populară, nu a ajutat Forța Dreptei să-și desemneze proprii reprezentanții în secții, președintele filialei locale Florin Enache nu a știut să dea un răspuns, spunând că nu a fost consultat privind această situație, dar că speră că alegerile vor fi corecte în acest an.

Încă un aspect ce nu poate trece neobservat este desemnarea din partea PSD, ca reprezentant al acestui partid în Secția 471 de la Căminul Livezeni, a consilierului local din partea Pro România, Florin Dima, precum și a administratorului societății de utilități din Stâlpeni, Adrian Fica, din partea aceluiași partid la secția 472 de la Căminul Rădești.

Prestația președinților, locțiitorilor și membrilor din secțiile de votare vor fi remunerate cu sume cuprinse între 240 de lei și 330 de lei pentru fiecare zi lucrată. Conform site-ului stirileprotv.ro, „cei mai mulți bani vor ajunge la președinții de secții, responsabili printre altele și de numărarea voturilor”.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate