[FOTO] Personalul din învățământ din Stâlpeni prezent și la protestele de astăzi din București

Scris de Andrei Vacaru
465 vizualizari

Sindicatele din educație, aflate în grevă din 22 mai 2023, de aproape 3 săptămâni, au organizat astăzi o nouă manifestație în fața Palatului Victoria și un marș de protest cu destinația Palatul Cotroceni. Din Argeș au plecat spe București 5 autocare cu manifestanți, dintre care sunt și angajați ai unităților școlare din comuna Stâlpeni.

Liderul de sindicat, doamna profesor Gabriela Stănciulescu a justificat numărul mai mic de participanți față de celelalte deplasări la București din 25 și 30 mai, prin faptul că fiind o distanță de mers de peste 12 km, nu toată lumea rezistă efortului, iar la finalul anului școlar au fost planificate de mult timp excursii cu elevii, la care profesorii și cadrele nedidactice nu puteau lipsi.

Protestatarilor li se alătură alții care demonstrează în marile orașe din țară, precum și comunitatea Declic care a strâns peste 100.000 de semnături de la cei care consideră greva din învățământ ca fiind justificată și care își declară susținerea pentru cadrele didactice în conflictul de muncă deschis împotriva guvernului. Conform surselor jandarmeriei, la protestul de astăzi au participat peste 12.000 de protestatari, însă mass-media și martorii prezenți la eveniment, afirmă că numărul acestora ar atinge cifra de 25.000.

La ora 12.00 a avut loc o nouă negociere guvern – sindicate, întâlnire care a ținut peste două ore și jumătate. Guvernul a avansat o nouă variantă, aceea a acordării, de la 1 ianuarie 2024, a 45%  din creșterile stipulate în grilele de salarizare, precum și varianta unui voucher din fonduri europene acordat de ziua educației, în octombrie, o singură dată pe an, în valoare de 1.500 de lei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate