[ BANI EUROPENI ] Tichete sociale „Sprijin pentru România” și în anul 2023. Cine le primește și în ce magazine pot fi folosite?

Scris de Daniel Dobrisan
201 vizualizari

Programul “Sprijin pentru România” a fost prelungit pentru întreg parcursul anului 2023, când Guvernul va distribui, o dată la două luni, câte un voucher de 250 lei.

De asemenea, au fost adăugate noi categorii sociale care vor primi acest ajutor.

În anul următor, beneficiarii acestui program vor fi:

  • Pensionarii din sistemul public de pensii, cu venituri sub 1.700 lei/lună;
  • Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 1.700 lei/lună;
  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
  • Familiile monoparentale, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
  • Persoanele care încasează ajutor social.

Banii vor putea fi utilizați pentru achiziția de alimente și mese calde. Pentru beneficiarii nou introduși în program se vor emite carduri în perioada imediat următoare.

Foarte important de reținut, sumele primite nu se pot utiliza în toate lanțurile de magazine, ele vor fi virate prin intermediul UP România iar ca să nu aveți „surprize” la casele de marcat puteți intra aici unde găsiți o hartă cu toate magazinele în care se poate plăti cu aceste tichete.

Sprijinul material este finantat din bugetul de stat si din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Incluziune si Demnitate Sociala (POIDS) si prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Foto: edenred.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate