[ GUVERNARE ] Prefectura Argeș, o prefectură de partid

Scris de Andrei Vacaru
466 vizualizari

În data de 10 mai 2022 am trimis o solicitare Instituției Prefectului Argeș privind anularea Hotărârii Consiliului Local Stâlpeni nr. 30/27.04.2022 care introduce retroactiv bonificații pentru persoanele juridice care și-au plătit impozitele și dările către bugetul local al comunei până la data de 30 martie 2022.

Motivele acestei anulări țin de neretroctivitatea aplicării legilor și a normelor legislative și discriminarea față de firmele care nu pot beneficia de bonificație, termenul de plată fiind anterior emiterii hotărârii de consiliu local.

Mai mult de atât, așa cum am mai scris aici, există suspiciunea rezonabilă că a fost favorizat un investitor care are proprietăți în comuna Stâlpeni, dar care deține și un lanț hotelier pe litoralul Mării Negre, acolo unde domnul primar s-a pozat cu familia la mare anul trecut, având în spate unul din aceste hoteluri. Iar alt beneficiar poate fi chiar soția domnului primar care deține o firmă în comuna Stâlpeni, ceea ce înseamnă conflict de interese.

Spun „suspiciuni rezonabile” deoarece, deși am cerut Primăriei Stâlpeni să comunice care sunt beneficiarii contestatei HCL 30/2022, până la această dată nu am primit niciun răspuns.

Până acum, cu ajutorul Prefecturii Argeș, în anul 2021 am obținut anularea a două hotărâri de consiliu la Stâlpeni, în termenul legal de 30 de zile, respectiv anularea HCL 26/2021 privind interzicerea transmiterii live a ședințelor de consiliu local și anularea HCL 60/2021 privind achiziția ilegală a unui autoturism Dacia Duster, deși primăria avea în evidență un alt autoturism, norma legală fiind de unu.

Instituția Prefectului Argeș era condusă pe atunci de doamna Emilia Mateescu (USR), avându-i pe domnii Emanuel Soare (Ex-PNL, actualmente Forța Dreptei) și Lucian Ionescu (PNL) subprefecți. Acum prefectura este condusă de domnul Radu Valeriu Perianu, membru PNL, iar ca subprefecți de domnii Ciprian-Mihai Neculăescu și de Ionuț-Bogdan Minciunescu, ambii membri PSD.

Avem acum o prefectură USL.

În trei ani, au fost trei prefecți și subprefecți diferiți. Acum pare că nu vorbim doar de o altă conducere, ci și de un alt stil de a rezolva petițiile cetățenilor. Pentru că la sesizările depuse personal în 10 mai 2022, cu nr. 590, dar și în 24 mai 2022, cu numărul 652, nu am primit niciun răspuns de la Instituția Prefectului Argeș. Doar trei înștiințări despre solicitări făcute către Primăria Stâlpeni, cu același conținut și cu date de înregistrare diferite, de a trimite prefecturii documentele ce au stat la baza emiterii HCL-ului cu aplicare retroactivă și care discriminează firmele și PFA-urile din comună.

De ce în 2021 Prefectura Argeș răspundea solicitărilor și le rezolva în termenul legal, iar acum nu se mai poate? Pentru că pare că această instituție importantă este confiscată de interese de partid. Că nu contează legea, nu contează rolul pe care ar trebui să îl aibă prefectura în impunerea legii în teritoriu, „interesul național”, unul de care populația habar nu are și care pare să-i fie potrivnic, decide în tot și în toate.

Mai rămâne calea deschiderii unui proces în contencios administrativ, deși cunoaștem foarte bine că și justiția este parțial aliniată planului USL de ignorare a legii și pentru guvernarea în interes de gașcă. Au cumpărat presa, pentru că au bani cu nemiluita la dispoziție, au putere și pentru că … pot.

Inclusiv cu ajutorul unor instituții, precum Prefectura Argeș, confiscate de partid. Sau partide, deși e tot mai evident că nu mai este nicio diferență între PSD și PNL. Chiar niciuna.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate