[BILANT] La final de 2021

Scris de Ionela Birea
840 vizualizari

29 decembrie 2021 – vreme de bilant

Chiar daca a fost plin de provocari si dificultati, anul 2021 a fost unul dintre cei mai prolifici de care imi amintesc. Credinta si suportul familiei m-au ajutat sa trecem peste toate provocarle din plan personal si, cumva, am reusit sa depasesc si toate provocarile din plan profesional. Daca ma uit in spate, anul asta m-a ajutat sa fac un pas mare in dezvoltarea mea personala, ca parte din Asociatia „Stalpeni, comuna noastra!” si din echipa Gazeta de Stalpeni.

Ca membru al ASCN am avut ocazia sa fac parte dintr-o echipa de oameni care vor sa faca bine in comunitatea lor, oameni cu aceeasi energie, care au ajuns sa fie prieteni. Cel mai important cred ca a fost sa imi dau seama cat de multa nevoie de ajutor este in comunitatea si cat de mult de lucru avem, iar noi nu ne speriem de provocari!

Gazeta a fost locul unde am putut sa imi descopar spiritul analitic si creativ. Intr-o echipa similara ca nivel de energie si intentii, am reusit sa imi dau seama ca pot sa scriu, sa pun pe hartie idei logice, care au sens si pentru cei din jur, sa aduc o alta perspectiva intr-o lume incastratata oarecum in moduri de gandire ne-productive.

Gazeta de Stalpeni este locul de unde oamenii cu acces la internet pot afla informatii noi din comuna lor, dar si locul unde Gogu poate impartasi luscruri numai de el stiute. Cu 523 de articole, incluzandu-l si pe acesta, de la inceputul din ianuarie si pana in prezent, ne-am focusat pe toate aspectele comunitatii:

EDUCATIE

Liceul Stalpeni a fost cap de afis cu evenimente care, fara Gazeta, ramaneau cunoscute doar de o mana de oameni. Unul dintre primele articole a fost despre numeroasele procese in care liceul este implicat, care inteleg ca continua si in momentul de fata, saga alegerii directorului care a inceput de la una dintre sedintele de CL sau interviul cu doamna Gabriela Nedelcu, toate au fost capete de afis. Aceste evenimente au fost cumva balansate de Ziua Educatiei, proiectele Erasmus sau premiile castigate de micutii informaticieni, evenimente pozitive si care speram sa continue.

ADMINISTRATIE

Pentru mine cel mai mare plus pe partea de administratie adus de Gazeta a fost transparenta decizionala. Fie ca vorbim despre informatiile adunate pe site-ul stalpeni.ro (organizarea primariei, dispozitiile de CL si ale primarului, buget si salarii), ori de inregistrarile video sau audio ale sedintelor de CL, incepem sa acoperim vidul informational existent in comunitate, in toate aceste privinte. Una dintre situatiile influentate de articolele noastre a fost decizia de a nu se mai cumpara un Duster, o cheltuiala total nejustificata a banului public, sperand ca administratia va orienta aceste fonduri spre adevaratele prioritati ale comunei.

Problemele existente la societatea de apa, problemele financiare ale primariei, dar si incercarile primariei de a tine populatia la curent cu activitatile lor, folosind retelele de socializare, au fost alte zone de interes anul acesta. Sunt atat de multe evenimente despre care am scris cu privire la administratia locala, incat va las pe dumneavoastra sa le rememorati, direct pe Gazeta.

CIVIC

Nu uitam nici partea civica a Gazetei, plina de informatii despre cum fiecare dintre noi se poate implica in a imbunatati viata comunitatii. De la intreg drumul parcurs de Daniel pentru a infiinta ASCN, pana la renovarea salii de clasa de la Livezeni, trecand prin jucarii donate pentru gradinita, copacii plantati la Jugur sau pur si simplu, daca ne ajuta sau nu sa scriem despre activitatile noastre civice pe Facebook, speram ca toate acestea sa ii faca si pe altii sa se implice in a indrepta lucrurile in jurul lor.

Toat ceea ce am facut in 2021 si multe altele, stau marturie ca proiectul Gazeta de Stalpeni, aflat doar in primul an de existenta, este unul dintre cele mai bune lucruri care se intampla in momentul de fata in comuna, influentand viata tuturor intr-un mod pozitiv. 2022 ne va ajuta sa fim mai buni, si mai implicati, continuand seria de lucruri pozitive 😊

Referinte:

 1. Procesele si „procesomanii” de la Liceul I.C. Petrescu Stalpeni
 2. Liceul tehnologic „I.C. Petrescu” Stalpeni implicat in noi dosare ale instantei
 3. Directorul Liceului „I.C. Petrescu”
 4. Sef sau Lider?
 5. Habemus conducere a liceului Stalpeni
 6. Profesor Gabriela Nedelcu: „Liceul din Stalpeni este singurul edificiu cu care ne mai putem mandri.” Partea I.
 7. Astazi este Ziua Mondiala a Educatiei
 8. 8 cadre didactice de la Liceul IC Petrescu Stalpeni au ajuns la finalul unui proiect educational
 9. Micutii informaticieni din Stalpeni, premiati de Dacia Renault
 10. https://stalpeni.ro/
 11. Nu se mai cumpara Duster-ul. Cel putin nu anul acesta
 12. Domnul al carui nume incepe cu „C” de la „incompetenta” si-a dat, in sfarsit, demisia
 13. Primaria Stalpeni va fi executata silit
 14. Hai pe Facebook, neamule!
 15. Administratie | Gazeta de Stalpeni (gazeta-stalpeni.ro)
 16. Despre rabdare
 17. Cât ne-a costat până acum renovarea unei săli de clasă
 18. Jucarii pentru copii donate de Asociatia „Stalpeni, comuna noastra!”
 19. Am plantat si am respirat!
 20. Ne ajuta daca scriem pe facebook!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate