[DECIZIE] Ion Georgescu, primarul suspendat din funcție, rămâne în arest preventiv pentru trafic de influență încă 30 de zile

Scris de Andrei Vacaru
278 vizualizari

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit unei hotărâri emise astăzi de Tribunalul Argeș, informează site-ul de știri Aktual24. Decizia vine în urma unei solicitări a procurorilor Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și are la bază acuzații de trafic de influență.

Georgescu este acuzat că în toamna anului 2022 ar fi acceptat o sumă de 30.000 de euro de la o persoană martor în caz, cu promisiunea că va folosi influența sa pentru a facilita angajarea unui membru al familiei acestuia în Spitalul Orășenesc Mioveni. O parte din acești bani ar fi fost deja remiși primarului cu titlu de avans, iar restul ar fi urmat să fie plătiți după îndeplinirea promisiunii.

Procurorii DNA l-au reținut ulterior pe Ion Georgescu sub acuzația de trafic de influență și au solicitat Tribunalului Argeș arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, solicitare care a fost admisă pe 5 octombrie. Cu decizia recentă a Tribunalului Argeș, Ion Georgescu va rămâne în arest preventiv până la data de 3 decembrie 2023, inclusiv. Trebuie menționat că hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Pitești.

Cu toate că nimeni nu este considerat vinovat până la stabilirea definitivă a unei sentințe, hotărârea de astăzi este încă un pas important în lupta anticorupție, ilegalitățile și abuzurile în administrația publică necesitând măsuri dure de prevenire și sancționare a acestora.

Foto: Aktual24


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate