Gazeta de Stalpeni la 6 luni de activitate

Scris de Redacția
343 vizualizari

Maine implinim 6 luni de activitate.

In 17 ianuarie 2021, proiectul „Gazeta de Stalpeni” a demarat cu cateva articole din ce mai scrisese fiecare pe grupul de facebook „Stalpeni, comuna noastra!”. Astazi sunt exact 334 de articole publicate pe site, din care 8 sunt interviuri cu persoane din comuna Stalpeni, 40 sunt articole de satira (pamflet) si restul au ca subiect problemele principale ale comunei.

Statistic, in cele 6 luni, am avut:

  • peste 44.670 de sesiuni (perioade de timp in care un vizitator a fost activ pe site);
  • peste 13.100 de vizitatori;
  • peste 93% sunt accesari de pe telefon;
  • 138.720 de accesari de pagini;
  • timpul mediu pe site a fost de peste 1 minut si 40 de secunde/vizitator;
  • iar timpul total in care siteul a avut cel putin un vizitator activ a fost de 17 ore, 15 de minute si 28 secunde.

Cel mai vizitat articol, cu peste 2.860 de accesari a fost cel scris de dna Valentina Enache, „De ce pleaca oamenii de la Livezeni?”, urmat de „Simonica si Bursa, baba si mitraliera”, scris de Mircea Petre si care a fost vizualizat de peste 1.880 de cititori.

Asta statistic.

Ca impact social, sunt 15 autori de articole care au publicat texte in gazeta, iar mesajele pe care le-am primit pana acum spun ca proiectul are atractie, ca suntem cititi. Si tot ca impact, am reusit sa ne batem pentru transparenta decizionala, ridicand standardul autoritatilor locale de la „de ce nu transmiti sedintele de Consiliu Local?”, la „trebuiesc transmisii de calitate ale sedintelor de CL!”.

Am sesizat incalcari ale legii, cum a fost introducerea TVA la apa fara ca societatea sa fie inscrisa in scop de TVA. Am aratat cum este falimentata, prin proasta administrare, societatea de apa, dar am dat si solutii despre cum poate fi adusa pe profit. Am ajutat la eliminarea taxei pentru paza pe 2021, a sporului de 5% la salariu pe care si-l dadea primarul Serbanoiu pentru ca achizitionase un buldoexcavator pe bani europeni. Deasemenea, am anulat o hotarare de CL, cea cu acreditarile pentru presa, gandita si promovata de tandemul PSD – PNL.

Si tot ca impact, de data aceasta unul pentru viitor, am prezentat pana acum 3 proiecte de dezvoltare durabila si sustenabila:

  • Drumul Judetean Titesti – Stalpeni – Opresti;
  • Piata Stalpeni;
  • AquaWAN, o societate de apa pentru secolul 21,

si am promovat initiative de proiecte de HCL ale cetatenilor comunei Stalpeni, cum sunt plata taxelor si impozitelor online sau masa calda pentru elevi.

Ne-am implicat in educatie, organizand doua concursuri tematice, cu premii si diplome, pentru elevi, dar si anuntand rezultatele la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Am prezentat stadiul realizarii unor investitii, dar am si sesizat atunci cand iarba nu a fost cosita in scoli, ori cand au existat tensiuni intre cadrele didactice in unitatile de invatamant.

Am scris despre poluarea cu materiale toxice la Opresti, de cei care dezizolasera cabluri electrice pentru fier vechi, dar si despre cum este aruncat gunoiul de catre persoane certate cu legea, pe domeniul public.

Am promovat evenimentele organizate si desfasurate de noul ONG, „Asociatia Stalpeni, comuna noastra!”, dar am promovat si persoane publice, ori mai putin publice din comuna, dar pe care oamenii sa-i poata cunoaste mai bine.

Si da, am fost si injurati de autoritatile locale, in sedinta publica, semn ca presiunea pusa pe acestea, pentru a respecta legea si cetatenii, da roade, iar satira cu care i-am tratat pentru reaua lor credinta si incompetenta, a functionat.

Si asta in doar 6 luni.

Multumim tuturor celor care ne-au transmis urari si aprecieri si celor care ne sustin, chiar daca nu fac publica aceasta sustinere. Iar celor care ne citesc, le dorim tot binele din lume, pentru ca fara dvs. nu am avea de ce sa existam.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate