[ TEMPERAMENT ] Despre timiditate și introversie

Scris de Daniel Dobrisan
673 vizualizari

Iar vorbesc despre mine la Gazetă. Înainte nu-mi plăcea să vorbesc despre mine în public, nu-mi plăcea să vorbesc deloc în public, iar singurul loc în care mă puteam exprima liber era acasă. Dar și acasă doar atunci când erau doar ai mei, pentru că atunci când aveam vreun musafir, mă închideam înapoi în mine și nu mai scoteam niciun cuvânt.

De ce se întâmpla asta?

Pentru că am fost timid și am fost o persoană introvertită și cred că încă sunt pentru că văd asta în anumite situații.

Cu toate acestea lucrurile s-au mai schimbat, iar mulți n-ar crede ce fel de persoană eram înainte, mai ales cei care mă cunosc prin prisma politicii, ori prin cea a imaginii mele publice. Însă până la un anumit punct am fost genul de persoană care ieșea foarte rar din casă sau atunci când ieșea, o făcea cu cei mai cunoscuți, mai de încredere prieteni.

Cum m-am schimbat?

Momentul decisiv în care am ales să mă schimb a fost atunci când am început să citesc, în momentul în care am luat decizia de a-mi cheltui banii pe cărți și nu pe altceva. Atunci a început procesul meu de dezvoltare personală . Pe urmă a venit politica care m-a aruncat direct în relaționarea și în comunicarea cu oamenii și, de unde nu scoteam un cuvânt acasă cu câțiva invitați, am ajuns să țin ședințe, să candidez, să coordonez echipe și să țin discursuri în fața a zeci de oameni.

Politica mi-a dat șansa să schimb cel mai de neschimbat lucru la mine: timiditatea. Însă, ca să ajung în politică, a fost nevoie de curajul de a mă arunca cu capul înainte la momentul potrivit, iar curajul ăsta mi l-a oferit cititul. Da, tot acest curaj mi-a fost oferit de numeroasele cărți despre dezvoltare personală și de alt gen, pe care le citisem înainte.

Concluzia mea!

Mesajul meu, oameni buni, pentru absolut toată lumea este să citiți. Citiți ceea ce vă place și ce considerați că vă poate ajuta, pentru că dacă eu am reușit să mă autodepășesc în privința lucrului care părea cel mai dificil pentru mine, atunci și voi puteți face orice. Absolut orice!

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate