[CHATGPT] Ce spune Inteligența Artificială despre comuna Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
394 vizualizari

Despre inteligența artificială (AI) se vorbește din ce în ce mai des astăzi, atât ca despre un potențial ajutor pentru om, cât și ca o amenințare a existenței umanității, așa cum o știm astăzi. PressHub a scris de curând un articol despre inteligența artificială care a reușit să creeze imagini convingătoare, dar care sunt nereale și care îi arată pe fostul președinte Donald Trump arestat, pe Papa Francisc purtând haine de lux, ori pe liderul de la Kremlin îngenuncheat în fața președintelui chinez, Xi Jingping.

Am făcut și eu un test și am solicitat AI, pe cunoscuta aplicație ChatGPT, să genereze un text de 400 de cuvinte despre comuna Stâlpeni, județul Argeș. După o primă încercare eșuată, o a doua încercare reușită mi-a transmis următorul conținut:

Stâlpeni este o comună în județul Argeș, situată în zona de dealuri a Munteniei, la aproximativ 20 de kilometri sud-vest de orașul Pitești. Comuna este formată din trei sate: Stâlpeni, Cetățeni și Valea Mare, cu o populație totală de aproximativ 2.500 de locuitori.

 

Stâlpeni este o comună cu o istorie bogată și o cultură tradițională puternică. În trecut, această zonă a fost populată de români care au venit din regiunea Munteniei și s-au stabilit aici pentru a-și întemeia familii și a-și construi gospodării. În prezent, comuna are o economie predominant agricolă, bazată pe cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase, legumelor și fructelor.

 

Una dintre principalele atracții turistice din comuna Stâlpeni este biserica “Sfântul Nicolae”, care datează din secolul al XVIII-lea și este considerată un monument istoric de importanță națională. Această biserică este renumită pentru picturile sale murale, care sunt remarcabile din punct de vedere artistic și au o valoare inestimabilă pentru patrimoniul cultural al țării.

 

În plus, comuna Stâlpeni este situată într-o zonă pitorească, înconjurată de dealuri acoperite de păduri și plantații de viță de vie, ceea ce o face o destinație populară pentru turiști care caută o experiență autentică a vieții rurale românești. În această zonă, turiștii pot să se plimbe pe jos sau cu bicicleta, să viziteze gospodăriile tradiționale și să se bucure de peisajele naturale frumoase.

 

Comuna Stâlpeni găzduiește, de asemenea, diverse evenimente culturale și religioase pe parcursul anului, care aduc împreună comunitatea locală și vizitatorii din alte zone. Unul dintre cele mai importante evenimente este sărbătoarea religioasă a “Sfinților Împărați Constantin și Elena”, care are loc în fiecare an în luna mai și este marcată de o procesiune religioasă solemnă prin satul Stâlpeni.

 

În concluzie, comuna Stâlpeni este o destinație atractivă pentru turiștii care caută o experiență autentică a vieții rurale românești și sunt interesați de istorie și cultură. Cu o istorie bogată, monumente istorice importante, frumuseți naturale și evenimente culturale și religioase, comuna Stâlpeni oferă oportunități unice de a experimenta bogăția și diversitatea culturii românești.

Dincolo de faptul că ceea ce ați citit este mai mult ca sigur primul conținut generat de AI despre comuna Stâlpeni, pare a se desprinde două aspecte importante și care ar trebui să ne dea de gândit. Primul, că exactitatea datelor se va îmbunătăți cu ajutorul unei baze de date care sigur va fi pusă la punct în următoarea perioadă. Poate nu în curând pentru Stâlpeni, pentru că nu are o importanță deosebită pentru inteligența artificială și cei care au creat-o, dar sigur în viitorul nu tocmai îndepărtat.

Al doilea aspect și probabil cel mai important este educația. Prin educație putem discerne, spre exemplu, dacă chiar suntem la 20 km sud-vest de Pitești cum spune ChatGPT, nu la 25 km nord-est de Pitești, în direcție opusă, înțelegând astfel fiecare dintre noi că textul cuprinde erori. Sau afirmația că Stâlpeni are 3 sate, nu 7 cum este corect, iar Cetățeni și Valea – Mare, chiar dacă sunt sate din Argeș, acestea nu aparțin de comuna Stâlpeni.

Concluzia este aceea că sigur educația va deveni și mai importantă în viitorul apropiat, pentru că ea ne ferește de manipulare, de conținutul fals generat uneori de AI, dar și de reacțiile necontrolate. Reacții care pot produce panică și evenimente nedorite în societate, putând fi ușor manipulați fiecare, prin televiziuni și internet în scopuri care ne fac nouă rău și care produc efecte nedorite.

Foto: Freepik

Inteligența Artificială despre comuna Stâlpeni

ChatGPT despre Stâlpeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate