[POLIȚIE] Campanie de prevenire a consumului de droguri

Scris de Ionela Birea
257 vizualizari

În cadrul campaniei ”Arată că îți pasă de tine și de cei dragi” polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, alături de angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și de reprezentanți și voluntari ai Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat activități informativ-preventive la festivalul „Rock’n Ride” din Mioveni.

Comunicatul de presa al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș cu privire la eveniment descrie desfășurarea acțiunii:

Au fost utilizați ochelari speciali, puși la dispoziție de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, pentru ca participanții că poată ,,vedea lumea prin ochii” celor care au consumat alcool sau substanțe psihoactive, astfel încât curiozitatea tinerilor să nu mai reprezinte un argument pentru consumul real al acestora.

Deși prezentate într-un mod plăcut, au fost atinse subiecte precum grija cu care tinerii ar trebui să își aleagă prietenii.

Vârsta tinerilor poate prezenta un obstacol în comunicarea problemelor, dacă relaționarea cu părinții sau cu alți adulți nu se face cu o persoană responsabilă, în asemenea situații fiind cu atât mai important anturajul, care să ajute la rezolvarea problemelor, nu la adâncirea lor.

Concluzia activităților a mers spre aceea că atunci când situaţia pare a scăpa de sub control, trebuie ca tinerii să se adreseze celor care le pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret).

Efortul comun din cadrul acestor campanii, desfășurate de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, alături de polițiștii și jandarmii argeșeni, urmărește creşterea gradului de siguranţă a copiilor, prin educarea acestora cu privire la potenţiale pericole şi, totodată, prin furnizarea de soluţii, utilizându-se metode specifice vârstei lor.

Agenția Națională Antidrog, structură a Ministerului de Interne, desfășoară o campanie națională sub denumirea „Safe Space – nu esti singur, noi suntem aici” (n.r. Safe Space = spațiu de siguranță), prin care pune la dispoziția celor interesați consiliere pshihologică legată de consumul de droguri la numerele de telefon 0752/791647 sau la Telefonul Copilului 116111.

Despre activitățile ANA puteți afla pe site-ul lor, Agenția Națională Antidrog – Agenția Națională Antidrog (gov.ro).


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate