[ CJUE ] Angajatorul trebuie să deconteze prețul ochelarilor de vedere pentru angajați

Scris de Daniel Dobrisan
82 vizualizari

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că angajatorul trebuie să cumpere sau să ramburseze costul ochelarilor de vedere pentru angajații care lucrează la calculator și a căror vedere este afectată.

Decizia vine în urma unui process deschis de un angajat al Serviciului pentru Imigrări Cluj, căruia anagajatorul a refuzat să-i deconteze prețul ochelarilor de vedere pe care și i-a făcut pentru a putea lucra la monitor.

CJUE a decis pe data de 22 decembrie 2022 că ochelarii de vedere destinați celor care lucrează cu un monitor trebuie furnizați lucrătorilor de către angajator sau acesta să ramburseze cheltuielile aferente, nu prin plata unui spor general la salariu lucrătorului.

Mai multe detalii pe acest subiect pot fi găsite pe site-ul asociației VeDem Just.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate