[SĂNĂTATE] Proiectul SCCUT a ajuns și la Stâlpeni

Scris de Daniel Dobrisan
364 vizualizari

Proiectul Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, a ajuns zilele acestea și în comuna Stâlpeni.

Prefectul Județului Argeș, Radu Perianu a anunțat pe pagina sa de facebook că, prin intermediul acestui proiect, 86 de femei au fost testate la Stâlpeni și Mihăești.

Totodată acesta a mai anunțat și că 78 dintre argeșencele care s-au adresat Unității Mobile de Screening au optat pentru testare HPV și 8 pentru efectuarea testului Babeș-Papanicolau.

Campania continuă! Sunt din ce în ce mai multe primării care solicită să devină partenere în acest program de prevenție.

Anual în România, 3.400 de femei sunt diagnosticate cu această boală care poate ucide, conform informațiilor transmise de Fundația Renașterea.

Instituția Prefectului județului Argeș este partener în proiectul SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate