[ PREVENȚIE ] Campanie de prevenire a cancerului de col uterin, în județul Argeș

Scris de Daniel Dobrisan
98 vizualizari

În această perioadă Prefectura Județului Argeș desfășoară o campanie de prevenire a cancerului de col uterin, campanie desfășurată pe baza proiectului „Screening pentru Cancerul de Col Uterin si Tratament Precoce”.

Proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și este derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu – Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Sastipen – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Unitatea mobilă de screening a mers deja în mai multe localități din Județul Argeș urmând ca Prefectura Județului Argeș să anunțe și localitățile unde echipa mobilă va ajunge în luna decembrie.

Screeningul este un test aplicat unui număr mare de persoane aparent sănătoase, pentru a depista afecțiunile aflate în stadiu incipient, fără simptome ale existenței acestora. Această testare se efectuează în vederea diagnosticării unor boli grave, cu incidență mare în populație.

Pentru persoanele care vor participa la această campanie este bine de știut și faptul că atât testul HPV, cât și cel Babeș – Papanicolau sunt gratuite.

Mai multe detalii despre programul SCCUT găsiți pe site-ul Fundației Renașterea.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate