Simonica si PNRR-ul, baba si mitraliera

Scris de Mircea Petre
537 vizualizari

De ce o fi tinand deputatul Simona Bucura Oprescu sa se faca de cacao, cu o frecventa si o hotarare demne de cauze mai bune, n-am sa inteleg niciodata.

La fel ca o alta doamna ce intrase in politica precum Joiana in lucerna, Veorica adica, cea care punea motopompa in functie in caz de calamitati de dezastru, se pare ca Simonica nu lasa sa treaca o saptamana fara sa ne arate ce virtuti are.

Dupa ce am ras o saptamana, afland ce e cu Bursa in acceptiunea doamnei deputat si ce patesc societatile comerciale listate acolo, Simona Bucura Oprescu propteste iar oistea priceperii sale politice in gardul realitatilor lumii europene.

Despre ce este vorba?

Stim ca Romania, ca si alte tari, dealtfel, a trimis Comisiei Europene Planul de National de Reconstructie si Rezilienta (PNRR). Cum respectivul plan a intrat in procesul de evaluare, Comisia Europeana a cerut de cateva ori guvernului roman, clarificari suplimentare pe anumite sectiuni ale planului.

„Procesul de analiza a PNRR este in curs, asa ca informatia potrivit careia CE ar fi respins Planul Romaniei nu este corecta. Schimbul de opinii sau solicitarile de clarificare sunt perfect normale”, spun guvernul si Comisia Europeana.

 

”In acest proces, Romania a cerut si a si primit, o extindere a perioadei de evaluare, nimic iesit din comun, pentru ca si alte tari precum Croatia, Suedia sau Polonia au procedat la fel.”

Aici intervine insa obisnuita propaganda si dezinformare a PSD, prin presedintele Ciolacu, cel ancorat in politica europeana precum fostul ministru Daea in viata si obiceiurile cormoranilor, afirmand ca planul PNRR trimis de guvernul de la Bucuresti a fost respins.

Desi era o minciuna sfruntata, Simonica, deputata pe care o vedem ca pe comete, adica o data la patru ani, s-a grabit sa sprijine tezele mult iubitului si stimatului presedinte de partid, tipand din toti rarunchii:

„Ajunge! Ne-am saturat sa va jucati de-a guvernarea! Pentru a treia oara, Comisia Europeana a respins Planul National de Redresare si Rezilienta propus de guvernul Citu!”

Trecand peste semnele de exclamatie puse aiurea, mi-ar placea sa cred ca Simona Bucura Oprescu o da de gard din ipocrizie si pupat mana (dupa cum am vazut in multe poze cu pesedisti) celui care o sa avizeze listele pentru urmatoarele alegeri palamentare.

Tare ma tem insa ca pe langa toate astea, e vorba si de multa, multa ignoranta.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate