Simonica si Bursa, baba si mitraliera

Scris de Mircea Petre
1k vizualizari

La fel ca in povestea cu hotul care striga hotii, deputatul de mare recunoastere prin ulitele din Stalpeni si Mihaesti, Simona Bucura Oprescu, isi pune  cenusa in cap la capataiul bietei tarisoare muribunde care o sa fie in curand vanduta, bucata cu bucata, strainilor, de catre coalitia aflata la guvernare.

Care coalitie „nu are, frate, nici un program de guvernare si nici o solutie pentru a relansa economia”, paraste doamna deputat.

Doamna Simonica, ca sa ne intelegem, PSD-ul a siluit vreo 30 de ani tarisoara asta de nu i-a mai ramas nici fir de industrie si agricultura prin partile sensibile.

Pentru cei care stau prost cu tinerea de minte sau erau la scoala in clasele primare, amintesc ca tovarasii Ion Iliescu si Petre Roman, urmati mai apoi de Adrian Nastase, au privatizat tot ce se putea pradui… pardon… privatiza prin tara. Hai sa-ti aducem aminte Simonica draga, ca ARO de la noi din Arges, acolo unde te pozezi tu cu babute si ciobani, dar numai in campania eletorala, a fost privatizat pe 3 lei de catre vanatorul care trage asa de prost de aproape, Adrian Nastase. PSD-ul adica.

Tot Adrian Nastase a semnat contractul care a dat padurile pe mana austriecilor de la Schwenustiucum, care au ras totul, la blana. Si nu zic de blana ursului (ca tot e subiectul momentului), ci de blana de brad, fag si stejar, de nu mai au mos martinii autohtoni unde sa-si duca zilele si dau iama in sate. Noroc ca tot ei, austriecii, platesc bani grei ca sa ne scoata din belelele cu ursii.

Ne mai avertizeaza deputata de Arges, ca sa nu spunem pe urma ca nu ne-a zis, ca „prin listarea la Bursa a societatii Salrom, se ajunge practic la praduirea resurselor de sare si grafit”.

Simonica draga, ca altfel nu pot sa-ti zic, specialistii care se pricep mai bine ca politicienii, marea lor majoritate urechisti, spun ca Bursa are un rol extrem de important in cazul companiilor care vor sa-si dezvolte afacerea, mai ales in perioadele de criza, atunci cand accesul la finantarea oferita de banci este mai greu de obtinut si mai scumpa. Cu alte cuvinte, listarea la Bursa reprezinta o carte de vizita pozitiva, compania listata atragand incredera bancilor, a clientilor si a furnizorilor.

Cum Bursa, mecanismele si importanta listarii sunt concepte destul de tehnice pentru cetateanul neavizat, se pare ca Simona, draga de ea, dezinformeaza. Nu ca ea ar intelege mai mult despre Bursa, listare sau mitraliera.

Eu cred ca la mijloc e si un pic de invidie cand vine vorba  despre Salrom, guvernul actual si listarea la Bursa. Pai daca grafitul si sarea sunt pe cale sa fie praduite, cum academic se exprima doamna deputat, de ce sa fie praduite de PNL si nu de partidul domniei sale, specializat in „jefuirea resurselor”?

Apropo Simonica ca (of, cacofoniile astea! ) tot ne-ai adus aminte… de ce trebuia ca actualul guvern PNL sa relanseze economia? Ii pusasera frana guvernele Grindeanu, Tudose si Viorica?

Foto: Facebook/B1Tv


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate