Nea Stalpeni miliardar

Scris de Mircea Petre
364 vizualizari

Ridica ochii catre cer si pufnind a lehamite, isi desface umbrela. Incepe iar sa picure. La Stalpeni nici Sf. Petre si nici Dumnezeu nu mai tin cu primarul Serbanoiu. Ploua din nou si apa da pe dinafara santurilor care se incadreaza in mult-prea-trambitatele realizari de 400 – 500 miliarde de lei.

Macar daca era seceta, in PLM, nu se mai vedeau noroaiele de pe ulite, balta de la Caminul de la Livezeni sau santurile pline ochi, gandeste aproape cu voce tare primarul.

Cum se face ca tot auzim de nu stiu ce lucrari, nu stiu ce proiecte, de nu stiu ce realizari care ar exista pe undeva, dar care, de fiecare data, lipsesc fix acolo unde e nevoie de ele?

– Am asfaltat, in PLM, drumurile din comuna, ne spune primarul Serbanoiu, asa cum am promis in campania electorala din 2016.

– Care asfaltare dom’ primar, ca in aproape 6 ani de mandat ati asfaltat cam 3 km de drumuri.

– Da, dar avem apa in mai toate satele. Putine comune se pot lauda cu realizarile mele.

– Cand ploua, da, avem apa peste tot. Prin curti, prin case, pe drum. Ca unii, de-ai dreacu, se mai dau si cu barca pe strada. Intradevar, putine comune, daca nu cumva niciuna, se pot lauda cu realizarea asta.

-Dar de canalizari ce PLM ziceti? intreaba oarecum enervat primarul.

– Pai sa zicem ca… le-ati cam gandit cu curul. Intai ati asfaltat si pe urma ati spart asfaltul ca sa bagati canalizare.

– Ei, hai ca la capitolul transparenta stam bine in PLM, nu? Uite ca transmitem sedintele de consiliu online. Eee?

– Desigur, dar inghititi cam cu noduri chestia asta, dom’ primar. Ca sa nu mai vorbim, ca ati incercat o gramada de tertipuri ca sa evitati…

– Metehne  ramase de la mai marii partidului nostru, ce vreti?

– Dar cu Caminul de la Livezeni ce se mai aude, dom’ primar?

– Asa… bine ca mi-ati adus aminte, ca uitasem, in PLM. Eehee, cand va fi gata caminul nostru, la cati bani am bagat in el si de cand lucram la el, Sala Palatului de la Bucuresti, o sa ramana magazie de lemne.

– Dom’ primar, dar lumea se plange ca avem apa neagra rau la robinet.

– In primul rand, sa nu va mai aud ca pronuntati culoarea asta, da? Si pe urma,in PLM, ce vreti, sa le strecor eu apa?

– Dom’ primar, oamenii se plang ca platesc apa de baut si la robinet curge apa din cizme.

– Hai bai, ca doar n-ati vrea sa curga tuica? Apropo! Am adus acum un Administrator nou, ia sa vedeti cum se schimba treaba.

– Dar cu santurile, cum e dom’ primar?

– E bine. Am dat dispozitie de primar, ca toata lumea sa scoata santurile, in PLM, la poarta. Asta a fost ideea mea personala, pe care vreau s-o trec la realizari realizate in acest mandat.

Incepuse sa ploua si mai abitir asa ca am spart gasca. Toti cei care ne adunasem sa vorbim cu primarul am ramas insa cu o neliniste. Unde PLM, vorba lui Serbanoiu, sunt cele 400 – 500 de miliarde de care ne tot aminteste?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate