Anormalul – normalitate in Stalpeni

Scris de Mircea Petre
409 vizualizari

Cand vad anunturile Primariei ca nu stiu pe unde s-a mai spart inca o conducta de apa, inclin sa cred ca Gogu avea dreptate. Cineva ne-a facut halea rele. Pai nu se poate altfel, ca prea dam dintr-o avarie in alta. Prea vin, innadite. Adica, nu repara bine fostii angajati ai societatii de Apa o avarie, ca actualii angajati afla de alta.

Ca daca se spargeau conductele prin octombrie, noiembrie, macar nu era atat de cald si nu trebuia sa iti faci dus zilnic. Ca si daca tineai mortis sa iti faci baie, cum ploua la noi toamna, iti faci numaidecat un dus la burlan. Dar acum, in iulie, in plina vara, cu seceta asta, sa mai ai si avarii peste avarii? Nu, nu e lucru normal.

Dar daca stam stramb si judecam drept, ce e normal la Stalpeni?

Pai e normal sa avem o societate de Apa cu sefi care pana mai ieri aveau salarii jenant de mari, in timp ce muncitorilor li se plateau salariile o data la 3 luni, iar asigurarile sociale deloc?

E normal sa ai un primar cu un salariu aproape cat primarul municipiului Campulung, in timp ce Primaria e in faliment declarat, veniturile locale fiind mai mici decat cheltuielile?

E normal sa angajezi la Primarie un administrator pe ale carui atributii nu le cunoste nimeni, nici chiar el, dar care conduce din umbra Societatea de Apa, fara niciun drept?

E normal sa ai avarii la instalatia de apa si sa trimiti oameni din comuna care nu sunt angajati ai Primariei sau ai societatii de apa, sa remedieze defectiunile, in timp ce societatea Apa Top Serv SRL, are proprii muncitori?

E normal sa stii ca ai pierderi imense in instalatia de apa si in loc sa reduci pierderile si sa ii contorizezi si sa ii facturezi pe toti, vrei sa maresti pretul la utilitati?

E normal sa…

Pot sa o tin asa toata ziua, pentru ca la Stalpeni, anormalul a intrat in cotidian. Suntem comuna in care, la orice problema, primaria ridica senin din umeri: nu e bani. Am devenit saracii judetului, iar la omul sarac, „nici boii nu trage”, vorba prietenul meu, Gogu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate