[OPINIE] Reacții la cazul Ion Georgescu

Scris de Daniel Dobrisan
289 vizualizari

Sunt fascinante reacțiile oamenilor atunci când acestea sunt bazate pe sentimente. Observ la cei mai mulți teamă, teama că lucrurile se vor schimba, teama că își pot pierde locurile de muncă de la stat sau teama că îl pierd pe omul care i-a ajutat și care acum nu-i mai poate ajuta.

„Ion Georgescu a fost reținut de procurorii DNA după ce l-au prins în flagrant restituind suma de 10.000 de euro pe care ar fi primit-o avans de la un martor-denunțător, pentru a-i angaja o rudă la spitalul din Mioveni” sună știrea preluată de la Digi24, de către Gazeta de Stâlpeni și desigur, de către majoritatea site-urilor de presă naționale.

Haideți să reluăm evenimentele cronologic…

Primarul Ion Georgescu a fost prins în flagrant de către DNA, dând înapoi unei persoane 10.000 de euro, pentru că nu a reușit să angajeze o rudă a acestuia la spitalul din Mioveni. Cei 10.000 de euro au fost doar prima tranșă, un avans cum s-ar spune. Restul de 20.000 de euro i-ar fi fost dați lui Georgescu dacă acesta reușea să angajeze până la urmă persoana respectivă.

Informația reținerii de către DNA a primarului din Mioveni s-a extins în toată presa națională și locală. Așa că PSD Argeș, forțat probabil de către conducerea națională a Partidului Social Democrat, ia decizia de a-l exclude pe Ion Georgescu din rândurile membrilor de partid, pentru a nu păta și mai mult imaginea social-democraților înainte de alegerile de la anul.

PSD se confruntase nu cu mult timp în urmă cu un alt caz de corupție, Dumitru Buzatu, iar reținerea lui Georgescu adâncea și mai mult imaginea sa de partid corupt. Prin urmare, reacția de a-l exclude pare una de reducere a pagubelor. Însă PSD Mioveni a aflat despre decizia PSD Argeș de a-l exclude pe primarul din Mioveni din partid și a pornit un fel de revoltă, anunțând că-l susține în continuare pe Ion Georgescu, deoarece „cred în nevinovăția dumnealui”.

Fac o paranteză aici: primarul a fost prins în flagrant restituind o mită. Asta înseamnă că DNA l-a prins în timp ce îi dădea înapoi banii persoanei care l-a mituit, dar față de care nu și-a onorat promisiunea. Pe baza probelor DNA, judecătorii au hotărât arestarea lui Georgescu, iar oamenii ăștia de la PSD Mioveni vor să ne spună că era nevinovat. Ca și cum i-ar fi pus altcineva banii în mână sau faptele ar fi fost altele.

Trec peste, ca să vedem ce s-a întâmplat mai departe. PSD Argeș, pus în fața așa zisului protest al PSD Mioveni,a venit cu noi precizări în care își scuza decizia luată, sub pretextul că așa s-a procedat și în alte județe din țară. O reacție fabuloasă. Cu alte cuvinte, după ce PSD a încearcat să se delimiteze de Ion Georgescu ca să pară un partid bun și cinstit, care nu se așteaptă vreodată ca vreun membru de-al său să facă fapte penale, vine ulterior și spune că a făcut ce au făcut și alții. Și că, evident, Ion Georgescu rămâne unul de-al lor și vor merge până la capăt în sprijinul față de acesta.

Cum spuneam la început, sunt tot felul de persoane care își exprimă susținerea pe internet față de primarul de la Mioveni. Un om care într-adevăr, nu a primit o sentință definitivă din partea unei instanțe, dar faptul că a fost prins în flagrant și arestat 30 de zile pe baza unor probe certe, nu arată nici pe departe a fi nevinovat și poate fi doar o chestiune de timp până la condamnarea sa. Atunci, cum pot niște oameni să susțină în continuare nevinovăția sa și să încerce să apere un funcționar public care este evident că a luat șpagă, încercând să ne convingă că de fapt nu s-a întâmplat nimic?

Oameni buni, am ajuns în anul 2023 să privim la ce afirmă astfel de activiști de partid care, din păcate, au ajuns ca înainte de a fi oameni, să aleagă a fi membri de partid și nimic mai mult. Cum poate să existe o susținere pentru cineva care este învinuit de producerea unei fapte penale, deși aceste fapte ne afectează viața și sănătatea?

Un medic angajat prin mită și nu prin competență, este un pericol în orice spital din lume. Așa că vă invit să ne gândim la câte alte persoane, care probabil lucrează acum la spitalul din Mioveni, au fost angajate în felul acesta, pe baza unei mite de 30.000 de euro și nu pe bază de competențe? Ce încredere să avem în a apela la această instituție sanitară pentru noi și cei dragi?

Încrederea de partid?

Sursa foto: Euronews


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate