[OPINIE] Gogu din Stâlpeni: „Domnilor, care sunteți aleși de cetățenii comunei, nu ne-ați luat sclavi pe moșia voastră!”

Scris de Gogu din Stalpeni
567 vizualizari

Comuna Stâlpeni a fost a tuturor cetățenilor până acum vreo 8 ani. Azi putem să o numim comuna Șerbănoiu – Machedon – Mesteacăn și a consilierilor locali. Trist, dar adevărat!😪 De ce spun că și a consilierilor? Pentru că noi, cetățenii, am pus ștampila și pe listele cu aceștia, noi i-am ales. Nu vreau sa supăr pe nimeni, dar în frunte cu primarul și viceprimarul, au ajuns la limita bunului simț pe care vedem că nu-l mai au. Domnilor, care sunteți aleși de noi cetățeni comunei, nu ne-ați luat sclavi pe moșia voastră! Suntem cetățeni care plătim dările la primărie și totodată vă plătim pe voi. Că dacă noi, cetățenii comunei, nu am exista, voi nu ați avea salarii și indemnizații timp de 4 ani.

Am văzut că la ședințele consiliului local stați ca niște ghiocei și domnul primar conduce și face ce dorește dumnealui. Atunci întreb: de ce se mai aleg și consilierii dacă primarul taie și spânzură și voi doar aprobați? Nu sunteți voi cei care ați depus jurământ că o să faceți ceva pentru noi cetățenii? Dar cum se vede ați uitat…. Ne-am saturat să vă auzim criticile în spatele primarului și, la ședințe, sunteți ca elevii certați când nu-și fac temele.

Mai avem puțin și vin alegerile din 2024 și de aceea vă întreb în calitate de cetățean al comunei, pe toți candidații  de la toate partidele: o să veniți în campanie, la porțile cetățenilor, tot cu minciuni? Pentru că 8 ani am văzut ce ați făcut și cum ne-ați tratat, ca și cum ați fi stăpânii comunei. Greșit! Noi, cetățenii din Stâlpeni suntem oameni și suntem egali în drepturi și cu primarul și cu viceprimarul. De ce spun că vă credeți stăpâni? Pentru că dacă cineva nu este de partea voastră, nu este supus șefilor din primărie, atunci are de suferit. Poate fi dat afară din serviciu sau să nu i se aprobe conducta de apă sau de gaz. Într-un cuvânt, hărțuit. Dar cine se apleacă și „îi lustruiește pantofii” domnului primar, atunci este bine văzut de acesta și de cei din jurul lui.

Se spune că avem consilieri de la PSD, de la PNL și de la PRO România. Greșit! De fapt toți consilierii se comportă ca și cum sunt numai de la PSD. Doar în campanii apar și partidele, PNL și PRO România. Doar în campanie, că în restul mandatelor sunt toți de la PSD. Domnilor, cei de la PNL și PRO România, ne-ați mințit cu nerușinare: în fața cetățenilor spuneți ceva și în ședințe stați ca ghioceii în fața domnului primar. Nu aveți curajul să îi spuneți că nu a făcut nimic, iar mai nou, când este un loc de muncă disponibil prin Stâlpeni, vă duceți și vă rugați de primar să vă ajute cu rudele care doresc să se angajeze acolo, că na!, e marele domn primar…

Rușine să vă fie celor care mințiți cetățenii comunei. Și că stați sub aripa domnului primar, ca puii sub cloșcă. Suntem egali domnilor, repet, noi cetățenii cu voi șefii primăriei și cu toți consilierii. Ne-am saturat de atâtea minciuni, să știți. Mă întreb cum mai aveți curajul să apăreți în fața cetățenilor, în campanie.

Avem în comuna noastră oameni care știu și care pot face multe și pentru noi, cetățenii, nu numai pentru interesele lor, precum cei de astăzi. Și care pot să ne respecte ca oameni. De aceea doresc ca la următoarele alegeri să pot pune ștampila pe un om cu caracter, cu demnitate și un bun gospodar pentru comuna noastră.

Să știți că scriu pentru că am vrut să vadă și edilii comunei, împreună cu consilierii, că cetățenii comunei s-au săturat de minciunile lor și să rețină un aspect important: nu rămâneți „împărați” toată viața. Iar dacă respectați oamenii comunei Stâlpeni, dar prin fapte, nu doar prin vorbe, veți fi și voi respectați.

Și încă ceva. Mulți sunt ca mine, nemulțumiți, dar nu avem încă curajul să ne dăm identitatea, că spre rușinea noastră ne este teamă, că mai au puterea de a ne hărțui. Dar o dată și o dată, o să îmi dau adevărata identitate, aveți răbdare. Nu încă, pentru că avem copii, soți, soții și rude care vor avea de suferit, mai ales din partea lui Mesteacăn Eugen. Care asta a știut să facă de când a plecat, așa după cum se știe, din fabrica Stâlpeni și a fost angajat de actuala directoare Postelnicu în liceul din Stâlpeni. Iar din liceu a plecat tot așa, ca de la fabrică, lăsând funcția baltă, pentru postul dat de primar.

Acesta amenință, s-a luptat și se luptă să dea oamenii care nu îi slujesc, afară. Și domnul primar execută, să țineți minte! Ce îmi doresc este ca domnul Șerbănoiu, doamna Machedon și acest Mesteacăn să mai caute în arhiva celor 7 ani de acasă … dacă-i mai găsesc. Și să rețină că și ei sunt cetățeni ai acestei comune. Doar atât, nimic mai mult!

Semnat,
Gogu din Stâlpeni!

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate