[SOLUȚII] Facem echipă pentru liceul din Stâlpeni? (I)

Scris de Daniel Dobrisan
697 vizualizari

Știu…știu că articolul vine puțin cam târziu decât plănuisem dar cred că poate rămâne în continuare relevant pentru că subiectul e cald: se discută zilnic, se dezbate, oamenii se contrazic, așadar atenția publică locală este îndreptată către educația din comuna Stâlpeni, cu accent pe liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni și pe conducerea acestuia.

Încep acest articol prin a-i felicita pe toți elevii care au reușit să promoveze bacalaureatul și, am aflat pe surse că în comuna Stâlpeni avem un elev care a reușit să obțină a doua cea mai mare medie finală din județul Argeș, o elevă mai exact, a reușit să obțină a doua cea mai mare notă din județul Argeș la Limba și Literatura Română. Nu voi da numele elevilor, deși mi-aș fi dorit să fac acest lucru.

Așadar, vă felicit și vreau să vă spun tuturor că meritați pe deplin felicitați pentru rezultatele obținute. Vă felicit pentru că știu ce înseamnă să înveți, să tragi pentru o notă cât mai mare și mai ales știu ce înseamnă să-ți setezi un obiectiv și să te stresezi până în ultima secundă ca să-l obții. Pentru toate acestea meritați toate aprecierile și toate felicitările noastre.

În același timp vreau să le transmit elevilor care nu au absolvit bacalaureatul anul acesta că nu trebuie să se descurajeze, nu trebuie să-și toarne cenușă în cap, nu trebuie să fie foarte dezamăgiți, pentru că nimic din toate acestea nu ajută. Trebuie să luați acest rezultat ca atare și să știți un lucru, indiferent cât de rău a fost rezultatul: dacă vă doriți și depuneți efortul necesar, data viitoare veți reuși.

Bacalaureatul este necesar, este primul test pe care vi-l dă viața, e primul pas pe care trebuie să-l câștigați, primul premiu pe care trebuie să-l dobândiți în viață și, cum spuneam, dacă vă doriți și depuneți tot efortul necesar, sunt sigur că o să reușiți.

Acum hai să vorbim despre liceu și despre conducerea sa. Personal nu prea mi-am dat cu părerea pe subiectul ăsta până acum, decât atunci când chiar am simțit nevoia să fac asta în momente în care se trecuseră anumite limite.

Am observat că în ultimul timp se tot întreține un scandal din care, sincer, nu are nimeni de câștigat. Ba chiar toată lumea, elevi și profesori au de pierdut. Nu sunt de acord și nu accept jignirile, mai ales pe cele la adresa persoanelor din anturajul meu, a colegilor mei. Exclus așa ceva și sunt dezamăgit atunci când văd că-mi sunt jigniți în spațiul public colegii din asociație, de către persoane din conducerea liceului și rudele acestora.

Sunt de părere că nu există înțelegere și că ar trebui să oprim toate aceste certuri din ultimul timp și să ne concentrăm pe soluții, să ne concentrăm pe rezultate, să ne stabilim un obiectiv, iar apoi să conlucrăm pentru el. Eu știu că să conlucrezi la Stâlpeni este greu. Nu s-a făcut niciodată asta, nu s-a făcut niciodată echipă, fiecare a fost pentru el, fiecare în parte setat să se descurce, să-i fie lui bine și asta a fost tot ce a contat.

Pot să înțeleg asta, dar mentalitatea de tipul „fiecare pentru el” nu ne ajută la nimic. Puteți vedea că tocmai mentalitatea asta ne-a adus aici și n-are cum să ne dezvolte. Ca să ne putem dezvolta trebuie să începem să colaborăm.

Nimeni nu este dușmanul nimănui, nimeni dar absolut nimeni, nici de-o parte nici de alta nu are ceva personal cu altcineva. Vorbim strict despre interesul elevilor din Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni și despre rezultatele acestui liceu, care nu sunt niște rezultate bune, chiar deloc.

Dacă stăm să ne uităm la cine a început, ajungem să ne certăm în continuare, așa că hai să lăsăm deoparte ce a fost și să vedem ce schimbăm și ce facem pentru anul școlar 2022-2023: cine vrea să ajute, cine e dispus să-și aducă contribuția de competență și cine e gata să-și asume o promovabilitate de 100% la bacalaureat?

Eu cred că se poate și voi explica cum și în ce fel, într-un articol viitor…

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate