[OPINIE] Autoritățile locale de la Stâlpeni au înghețat?

Scris de Daniel Dobrisan
196 vizualizari

A venit iarna, oameni buni – bine, nu acum, ci acum o lună și jumătate, dar iarnă adevărată, cu zăpadă și cu intervenții stângace ale autorităților locale, a venit abia acum. Sunt sigur că cel mai puțin vă doreați și dumneavoastră, la fel cum îmi doresc și eu, intervențiile stângace ale primăriei. În cazul nostru, ale primăriei comunei Stâlpeni, că la Țițești lucrurile merg așa cum trebuie.

Așadar, iarna anul acesta a venit în ianuarie. Așa că autoritățile au trebuit să ia atitudine și să fie pregătite pentru zăpadă, să fie gata pentru a interveni și a curăța drumurile din comuna noastră, astfel încât să putem circula în condiții de siguranță. Pregătite pe facebook, că ajunși la data de 9 ianuarie, iată cum arată prima postare despre iarnă a primăriei Stâlpeni.

„În această noapte, salariații primăriei au intervenit pentru deszăpezire, formare polei, cu antiderapante specifice, pentru ca circulația pe drumurile publice și străzile din comună să se desfășoare în condiții de siguranță, continuând și astăzi. S-a acționat cu sărărița din dotare, cât și cu autoutilitara.”

Iată că, în sfârșit, autoritățile se arată pregătite în acest an, sunt pe drumuri, pe străzi, pe ulițe (unele străzi care, din păcate, tot ulițe au rămas), prezente și gata să acționeze în interesul cetățenilor. Și asta chiar de la primele ore ale dimineții, ceea ce mă surprinde și mai tare, într-un sens bun, atât pe mine, cât și pe alți cetățeni care își exprimă mulțumirea în rubrica de comentarii de la postarea primăriei.

În zilele următoare, se observă că prima zăpadă de anul acesta nu a ținut foarte mult, iar soarele a reușit să topească de la prima ninsoare, zăpada care s-a așternut. Cu toate acestea, intervenția autorităților rămâne la fel de surprinzătoare. Numai că o minune nu ține la nesfârșit și astfel, oameni buni, a trecut o altă săptămână de iarnă și am ajuns, mai exact, la data de 16 ianuarie, când primăria Stâlpeni a revenit cu o nouă intervenție pe platforma lui Zuckenberg.

„S-a acționat cu antiderapant pe trotuare, străzi și drumurile publice din comună!”

A doua intervenție m-a readus cu picioarele pe pământ, deoarece am văzut că din nou autoritățile locale au fost depășite. Probabil că nu se așteptau la o a doua ninsoare în acest an, iar multe drumuri au rămas acoperite de zăpadă. Pe cele mai multe, autoritățile nici măcar nu au ajuns, iar în unele zone nu s-a putut ieși nici măcar din proprietate, așa cum afirmau cetățeni ai comunei.

Din păcate, pentru noi toți sau din fericire pentru sănătatea mea psihică, nu sunt singurul „păcălit” de prima intervenție a autorităților, întrucât mai mulți cetățeni au sesizat primarului intervenția inexistentă sau de slabă calitate în rubrica de comentarii a postării primăriei Stâlpeni.

Iată că, oameni buni, din acest început de an putem extrage câteva concluzii. Autoritățile locale ale comunei Stâlpeni au rămas la fel de ineficiente ca și în anii trecuți, chiar dacă există un contract de deszăpezire încheiat pentru acest sezon. Lipsa dotărilor suficiente există în continuare, că deși sunt mașini specializate cu care ar trebui dezăpezit drumul, la noi acest serviciu public se face în continuare „la lopată”, iar dezinteresul față de cetățeni rămâne același. Așa cum spuneam, în multe zone nici nu s-a intervenit sau s-a trecut în grabă doar pentru „ochii lumii”.

Acestea fiind spuse, vă recomand să nu uitați acest episod și să faceți ceea ce voi face și eu în acest an, și anume, îi voi trata la urne cu același respect cu care și ei ne-au tratat pe noi în această iarnă.

Foto: capturi Facebook & Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate