VIDEO Avertizare hidrologica COD ROSU Stalpeni, in miez de noapte

Scris de Oana Diaconescu
561 vizualizari

Locuitorii comunei Stalpeni au primit, in miez de noapte, mesajul Ro Alert emis de Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges.

,,Avertizare hidrologica COD ROSU se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile Micicu, posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice: raul Targului, Dambovita valabil pana la 29.08.2021 ora 09:00.

Evitati deplasarile si luati masuri deadapostire si autoprotectie. Urmati instructiunile autoritatilor” – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges.

Pentru ca Raul Targului este specificat in mesaj si pentru ca el strabate  si comuna noastra de la nord-est la sud-vest, va prezentam  cum stau lucrurile, atat pe albia Raului Targului cat si in alte locuri din comuna, gazeta deplasandu-se la fata locului.

Vestea buna este ca ploaia din noaptea trecuta nu a facut pagube prea insemnate la Stalpeni, oamenii fiind obisnuiti deja cu inundatiile, cu drumuri devenite impracticabile dupa o ploaie semnificativa. Pentru asta, multi dintre consatenii nostri sunt recunoscatori, asa cum este si E.D., 65 de ani, care ne marturiseste:

A udat Dumnezeu pamantul. Chiar era nevoie de o asa ploaie buna, ca eram satui de caldura si uscaciune. Poate acum se strange apa si in bazinele alea de la Livezeni, ca sa intram si noi in randul lumii.

Asadar, CODUL ROSU a trecut, iar natura si intreaga comunitate s-a trezit la viata, revigorata dupa ploaia de aseara. Viata isi continua ritmul frumos, ancestral, in comuna noastra cu oameni senini, obisnuiti cu vremuri de tot felul.

Redactori: Oana Diaconescu, Gheorghe Nicolae


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate