[ PNRR ] Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire poate fi implementată și la Stâlpeni

Scris de Daniel Dobrisan
165 vizualizari

Astăzi vreau să vă prezint o potențială sursă de finanțare pe partea de mediu și anume schema de ajutor de stat ”Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri”.

Aceasta are o valoare totală estimată la 500 milioane euro și are ca scop înființarea de către orice deținător public sau privat de teren pretabil pentru împădurire, precum și de către formele asociative ale acestora, a următoarelor tipuri de plantații forestiere pe terenuri agricole:

  • trupuri de pădure cu o suprafață de cel puțin 0,5 hectare;
  • perdele forestiere de protecție ce acoperă minim 0,1 hectare.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare va fi de tip apel deschis pentru toți solicitanții eligibili, pe principiul ”primul venit, primul servit”, în limita bugetului maxim alocat, respectiv până la epuizarea alocării financiare totale, dar nu mai târziu de luna februarie 2023.

Așadar atât Primăria Comunei Stâlpeni dar și organizația PNL Stâlpeni pot elabora un proiect prin care să obțină o astfel de investiție. Pun accent aici pe organizația PNL Stâlpeni pentru că și dumnealor pot depune proiecte prin intermediul consilierilor locali, având în vedere remarcile aduse asupra tăierii ilegale a pădurii din satul Oprești.

Ce mai este foarte important de precizat și ce poate fi de mare ajutor este aplicația informatică ”Program de gestionarea împăduririi PNRR (PGI)” concepută pentru implementarea cât mai facilă a schemei de ajutor de stat, pe care o găsiți pe acest link: https://impaduriripnrr.mmap.ro.

Pentru persoanele interesate ghidul de finanțare se poate descărca de aici: https://pnrr.mmap.ro/ghiduri-paduri-si-protectia-biodiversitatii/.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate