[PERCHEZIȚII] Încă o autoritate locală din Argeș vizată de procurori, pentru fapte de corupție și abuz în serviciu

Scris de Redacție
214 vizualizari

În data de 21 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 8 percheziții domiciliare în județul Argeș, într-un dosar penal legat de abuz în serviciu.

Din cercetări s-a stabilit că, în anii 2021 și 2023, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș ar fi dispus efectuarea unei plăți în sumă de 120.000 de lei pentru lucrări de asfaltare/modernizare. Aceste lucrări, în realitate, fie nu au fost efectuate, fie au fost supraevaluate.

Patru persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Conform unor surse, este implicat primarul comunei Morărești, Gheorghe Purcaru, bănuit că ar fi plătit pentru efectuarea ilegală a unor lucrări de asfaltare. Acesta este membru PNL, exclus în trecut după ce a fost dovedit colaborator al Securității ceaușiste, dar a fost „reabilitat” ulterior de conducerea județeană a partidului brătienilor, aflată sub comanda Alinei Gorghiu și reprimit în partid.

Primarul din Morărești nu este la primul caz de încălcare a legii, în noiembrie 2015 fiind declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Aceasta a constatat că, „în perioada exercitării mandatului de primar, a aprobat și semnat, în calitate de primar, precum și în calitate de asociat în cadrul S.C. Petrotrans Morărești S.R.L., documentația privind achiziția directă de combustibil, în valoare de 1.488 Lei, de către Primăria Comunei Morărești de la furnizorul S.C. Petrotrans Morărești S.R.L.”

Conform publicației Argeșul Online, Gheorghe Purcaru a fost audiat și în luna octombrie 2023, „alături de un om de afaceri din Pitești și de alte cinci persoane (cel puțin una, funcționară a Primăriei din Morărești). Acuzele sunt grave: abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.”

De menționat că și Primăria Stâlpeni a fost vizată anul trecut, de procurorii DIICOT. Atunci au avut loc percheziții în legătură cu modernizarea Căminului de la Livezeni, procurorii căutând dovezi despre presupuse nereguli în procesul de modernizare a căminului, inclusiv respectarea procedurilor legale privind utilizarea fondurilor publice în mod corespunzător.

Deși nu există detalii specifice despre rezultatele perchezițiilor de anul trecut de la Primăria Stâlpeni, este important de menționat că astfel de acțiuni ale autorităților sunt necesare pentru a asigura transparența și corectitudinea în administrarea fondurilor publice, acolo unde sunt suspiciuni de săvârșirea unor fapte care încalcă legea.

Foto: universulargesean.ro (prelucrare AI)


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate