De vorbă cu Aurora Ionescu: „Cred că doar din zona civică mai poate veni schimbarea”

Scris de Andrei Vacaru
916 vizualizari

Reporter: – Bună ziua. Personal vă cunosc de pe grupul de facebook „Stâlpeni, comuna noastră”, însă, cu regret o spun, nu v-am întâlnit niciodată. La fel ca mine sunt mulți alți cititori ai Gazetei de Stâlpeni. Prin urmare, cine este Aurora Ionescu, așa cum doriți să vă cunoaștem?

Aurora Ionescu: – Bună ziua! Și eu mi-aș dori să vă întâlnesc pe dvs. și pe mulți alții de pe grup și de la gazetă. Sper să vină și acea zi.

Aurora Ionescu este un om obișnuit, cu ambiții și pretenții, cu calități și defecte. Am 59 de ani, deci aș putea spune că am experiență de viață. O viață frumoasă, cu urcușuri și coborâșuri, cu realizări și dezamăgiri. O viață activă, iar dacă m-aș mai naște încă o dată, mi-aș dori să trăiesc la fel.

Am doi copii minunați, de care sunt foarte mândră. Sunt căsătoriți, sunt la casele lor și cea mai mare bucurie acum este că sunt bunică.

R: – Felicitări! Ce vă mai leagă de Stâlpeni? De ce vă implicați în viața comunei, în evenimentele, fie ele și online, care se petrec în localitate?

A.I. – Soțul meu este născut în Stâlpeni – Livezeni. Împreună ne-am construit o casă acolo, în urmă cu 15 ani. În Stâlpeni sunt amintirile lui de-o viață, frați, neamuri, prieteni, vecini, fini.

Suntem căsătoriți de 38 de ani și am locuit la Mioveni până să ne facem casa, dar mereu la sfârșit de săptămână mergeam la Stâlpeni la părinții lui, iar copiii noștri, în vacanțe, stăteau mai mult pe acolo. Ne leagă multe de această comună ….

R: – Am observat că aveți un simț al realității foarte bine dezvoltat, iar implicarea dvs arată un excelent echilibru. Postările și comentariile dvs. sunt extrem de interesante și atrag o mulțime de aprecieri pe facebook. Cum reușiți asta?

A.I. – Mulțumesc! Nu știu ce să spun, poate vine din educație și este ceva ce nu pot schimba. Pur și simplu așa sunt eu.

Tata ne spunea să spunem lucrurilor pe nume, pentru că ocolirea adevărului, tot minciună înseamnă. Dar să știți că nu m-a ajutat prea mult acest lucru. Oamenilor nu le place să li se spună adevărul în față și am cam avut de pierdut. Mai încerc eu să fiu diplomată, să o iau „pe după vișin”, dar până-n final ajung la adevăr și tot deranjez.

R: – În ce direcție credeți că se îndreaptă comuna Stâlpeni?

A.I. – Nu prea se îndreaptă în nicio direcție, stă pe loc de ani buni. Fără investiții și oameni devotați în conducere, nu se pornește nimic din loc.

R: – Ce părere aveți despre opoziția politică, atâta câtă este ea în comună? Credeți că schimbarea va veni de aici sau din zona civică? Spun „civic” pentru că s-a înființat de curând un nou ONG, care pare activ, dar al cărei lider, Daniel Dobrișan, tocmai a fost „aruncat” afară din PNL, nemeritat, de filiala din Stâlpeni. Așadar, schimbarea va fi politică sau civică la Stâlpeni?

A.I. – Opoziție nu prea este, sunt câteva persoane de bine la Pro România care încearcă să facă ceva, dar din păcate sunt puțini și nu pot schimba mare lucru.

Eu am fost simpatizant PNL până să văd că domnul Panainte nu vrea să facă alianță cu Pro România și nici să candideze pentru postul de primar. Și atunci, înțelegând de ce PSD câștigă mereu alegerile, mi s-a făcut lehamite. De altfel, Ionuț Bădoaia a confirmat în intervalul acordat gazetei, că în 2016 domnul Panainte a făcut „troc” cu PSD. Deci este exclus ca PNL să facă opoziție, în formatul în care se află la ora actuală.

Cred că doar din zona civică mai poate veni schimbarea. Am încredere în Daniel Dobrișan, în echipa lui și mai ales am încredere că mulți tineri inteligenți din comună li se vor alătura.

R: – Aveți de gând să vă întoarceți în țară? Și dacă da, este Stâlpeni, așa cum arată acum, o opțiune? Și dacă nu, de ce?

A.I. – Da, sigur ne vom întoarce în țară când vom ajunge măcar unul dintre noi la vârsta de pensionare. Posibil casa din Stâlpeni să rămână casă de vacanță și să locuim într-un oraș din țară în care împreună cu copiii investim în imobiliare. Avem mai multe variante. Nu știm exact acum ce vom alege să facem.

Pandemia asta ne-a cam schimbat planurile, iar noi aici, locuind la oraș, am trăit-o din plin, cu toate restricțiile ei. Cred că dacă se continuă așa, mulți și-ar dori să locuiască la sate. De aceea nu știm acum ce vom alege să facem.

R: – Vă mulțumesc pentru interviu.

A.I. – Cu mare drag ! Dar hai să-i spunem altfel, interviu parcă sună prea pompos pentru un om de rând. Poate de vorbă cu Aurora Ionescu, la taifas cu Aurora Ionescu?…

R: – De vorbă, de ce nu. În încheiere, dacă aveți ceva de transmis locuitorilor comunei Stâlpeni, prin intermediul gazetei, vă rog să o faceți.

A.I. – Mai întâi îi felicit pe locuitorii din Stâlpeni, majoritatea sunt oameni gospodari, iar casele și gospodăriile lor îngrijite înfrumusețează comuna. Consider că ar trebui să fie mai curajoși, mai implicați în a spune lucrurilor pe nume, atunci când aleșii nu-și fac treaba. Să fie asumați unde pun ștampila când merg la vot, că este păcat ca așa frumusețe de case și gospodării să rămână nelocuite, copiii și nepoții lor fiind nevoiți să plece în alte locuri pentru a putea duce un trai decent.

Le transmit, de asemenea, multă sănătate și numai bucurii!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Gheorghe Vacaru 13 iulie 2021 - 16:27

Da doamna are dreptate nu politicu rezolva problemele din comuna.Trebuie sa lasam tineretu.Oamenii politici de 30 de ani nau facut ce trebuia pentru comuna.Cand ma intorc acasa o sa ajut cu ce pot. Tineretu trebuie sa preia initiativa .

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate