[INTERVIU] Ana Maria Nițulescu: „Transmit emoții oamenilor prin intermediul cărților mele” (partea a II-a)

Scris de Daniel Dobrisan
749 vizualizari

CONTINUAREA DE AICI.

R: Să ne întoarcem la cartea despre care ați vorbit. Despre ce este vorba, de unde o putem cumpăra?

AMN: Cartea mea se numește „Gemini Spell” și se traduce „Vraja gemenilor”. Este o carte scrisă în limba engleză, costă în jur de 60 de lei și poate fi găsită pe Amazon.

Povestea se învârte în jurul a doi gemeni, Cristopher și Aiden. Cristopher este fratele bun, victima lui Aiden. Este o persoană lipsită de apărare, iar Aiden este fratele cel rău care vrea să îl distrugă pe Cristopher pentru că nu a fost niciodată iubit și apreciat, așa cum a fost fratele său.

Aiden găsește cea mai bună soluție, o carte, prin care reușește, cu o vrajă, să intre în corpul fratelui său și încearcă să-i preia atitudinea și corpul fratelui, încercând chiar să-l și omoare din interior.

R: De unde v-ați inspirat pentru cartea aceasta?

AMN: Ideea poveștii mi-a venit în perioada liceului. Eram în autobuz, mă întoarcem de la liceu către casă și în autobuz erau doi gemeni. Unul dintre ei era foarte calm și foarte drăguț, iar celălalt părea foarte supărat, foarte trist. Seara mi-am notat ideea și a rămas undeva notată o perioadă bună de timp, până am ajuns în poziția s-o scriu.

R: Care a fost impactul pe care l-a avut această carte?

AMN: Cartea a apărut pe „The Write Spot”, un site internațional cu milioane de următori, dar cred că încă e devreme pentru a vorbi despre un impact. Consider că această carte este încă la început și nu pot să spun că a avut un impact asupra oamenilor, însă pot să spun că a avut un impact asupra mea.

Mi-am dat seama ce îmi doresc să fac, mi-am dat seama cât de mult înseamnă pentru mine scrisul și că asta e ce vreau să fac de acum înainte: să transmit emoții oamenilor prin intermediul cărților mele.

Prin prisma acestei cărți, acum 2 săptămâni am fost invitată la podcastul lui Ronald Clark – „Chat and Spin”, un post de radio din Marea Britanie, unde am vorbit despre carte. A fost o experiență foarte interesantă, am avut multe emoții, fiind primul meu interviu. Au fost peste 200.000 de ascultători, dar am reușit să le transmit oamenilor ceea ce sunt eu și ceea ce reprezintă cartea mea.

În câteva zile urmează să particip în cadrul tot aceluiași post de radio, alături de autori din Marea Britanie și Statele Unite, la o dezbatere despre preferințele noastre literare, despre cărțile care ne plac, despre autorii care ne-au inspirat, cât și despre cărțile pe care le avem, proiectele noastre pentru viitor și ce avem de gând să facem de acum înainte.

R: Mai aveți și alte cărți în momentul de față în proiect sau finalizate? Urmează partea a doua la „Gemini Spell”?

AMN: Nu, nu voi face partea a doua a acestei cărți și personal nu mi-a plăcut niciodată, în general, partea a doua a unei cărți, dar urmează să lansez pe Amazon încă două cărți și o carte aici, în România, o carte de poezii.

R: Ne puteți da detalii despre viitoarele cărți?

AMN: Una dintre cărțile de pe Amazon conține texte inspiraționale, dar și texte de groază, iar cea de-a doua carte este un thriller psihologic și se va numi „În umbra lui Julien”.

Cartea de proză este aproape gata, cred că în câteva săptămâni va fi lansată, însă în ceea ce privește cea de-a doua carte, aceasta nu este încă gata, nu este terminată, mai am câteva capitole de scris la ea. Apoi urmează partea de editare, coperta și deci, mai e de lucru.

În ceea ce privește cartea de poezii cred că va fi gata în maxim 2 săptămâni și va fi disponibilă la editura Letras, cât și în alte 8 librării online, atât în format fizic, cât și în format digital, e-book, asta însemnând că poate fi citită direct de pe telefon, tabletă sau calculator.

Fizic cartea de poezii va putea fi găsită așa cum spuneam în Librăria Letra și în Cărturești dar doar în librăria din VIVO MALL.

R: Ce puteți să ne spuneți despre legătura dumneavoastră cu comuna Stâlpeni?

AMN: Legătura mea cu localitatea Stâlpeni cred că este cea pe care o are toată lumea și ține mai mult de partea sufletească, de faptul că m-am născut aici, am copilărit aici și 90% din viața mea mi-am petrecut-o aici, cu părți bune și părți rele.

R: Ce mesaj le transmiteți tuturor celor care sunt pasionați de scris, inclusiv poezii?

AMN: Celor pasionați de scris le-aș spune să creadă în abilitățile lor. Dacă își doresc să scrie, atunci să facă asta și să nu se dea bătuți, iar celor cărora le place să citească, să facă asta cât mai des.

R: Ce facem cu cei care nu citesc și cum credeți că putem să-i inspirăm pe oameni să înceapă să citească?

AMN: Cititul este ceva ce ai în suflet, nu-l poți face din obligație. Cui nu-i place să citească ar trebui să caute ceva ce îl pasionează, pentru că sunt sigură că fiecare om are pasiunile lui și atunci, găsindu-ți pasiunea, automat vei găsi și cărți pe care să le citești despre acea pasiune. Sau dacă ai o persoană pe care o urmărești, un idol, poți începe să citești despre acea persoană.

Încurajez cititul de orice fel, indiferent de subiect, pentru că cititul contează și te dezvoltă foarte mult. Cred că pentru a le inspira oamenilor pofta de a citi trebuie să încerci să le vorbești despre beneficiile pe care le are cititul asupra lor ca oameni și despre cât de mult îi poate dezvolta. Dacă mai departe oamenii vor să facă din citit o pasiune, atunci ar cam trebui să înceapă de mici să citească.

Mi-ar plăcea ca părinții să încerce să le citească copiilor povești. Să le dezvolte plăcerea pentru citit, iar atunci când cresc, să îi îndemne în continuare să citească și să-i încurajeze astfel încât să mențină în ei pasiunea asta pentru citit.

R: Mulțumesc pentru timpul acordat!

AMN: Și eu vă mulțumesc!

Foto: Facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate