Primele statistici in urma simularilor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat la Stalpeni

Scris de Oana Diaconescu
517 vizualizari

Clasa a VIII-a

In urma cu cateva zile s-a incheiat corectarea lucrarilor de la Simularea Evaluarii Nationale 2021. Desi rezultatele vor fi afisate in data de 16.04.2021, Gazeta de Stalpeni va poate prezenta concluziile si rezultatele preliminare.

De retinut este faptul ca, in comuna Stalpeni, doar la Scolile Generale din satele Radesti si Stalpeni s-a sustinut aceasta simulare, Scoala Generala Livezeni neavand clasa a VIII-a in acest an scolar.

La Stalpeni, conform surselor noastre, notele obtinute pot fi clasificate astfel:

  • 3 lucrari au obtinut note sub 5.00;
  • 3 lucrari au obtinut puntaje peste 9.00, cea mai mare nota fiind 9,55;
  • toate celelalte lucrari au fost evaluate cu punctaje intre 6.00 si 9.00

Si la Radesti rezultatele au fost imbucuratoare, patru elevi fiind evaluati cu note mai mari de 8.00, iar ceilalti obtinand punctaje peste nota 5.00. O singura exceptie a fost si la Radesti, unde a existat o lucrare care, conform surselor„a luat o nota foarte mica, dar a fost un caz izolat, deoarece copilul are o situatie speciala”.

Dna. prof. de Limba si Literatura Romana, Stanciulescu Gabriela si diriginta a clasei a -VIII-a , de la Stalpeni, a declarat:

„Meritul este in primul rand al familiei, apoi al doamnei invatatoare M. G., apoi al nostru, al tuturor profesorilor care predam la aceasta clasa!!! Eu sunt multumita de rezultate intrucat exprima o realitate! Noi avem copii minunati in toate ciclurile de invatamant incepand de la prescolar pana la liceu!!! Liceul trebuie privit din alta perspectiva… Aici elevii sunt adolescenti, ar cam trebui sa isi asume responsabilitatile!”

Clasa a XII-a

Desi rezultatele simularii examenului de Bacalaureat sunt cunoscute, fiind deja afisate inca din data de 31.03.2021, conform Calendarului Simularii Examenului de Bacalaureat, se pare, ca nu au fost atat de bune ca si cele de la Simularea Evaluarii Nationale.

In linii mari, elevii au avut dificultati mai mari la Matematica decat la Limba Romana, dar nu trebuie sa uitam faptul ca mai au inca timp de studiu, Liceul Tehnologic I C Petrescu oferind elevilor interesati ore de pregatire pentru examenul de Bacalaureat si activitati remediale prin programul aferent proiectului ROSE.

Le uram tuturor elevilor succes, putere de munca si motivatie, cat si profesorilor care ii indruma cu profesionalism si daruire!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate